Documentarul ”Putin pentru totdeauna?/ Putin forever?”, de Kiril Nenashev, şi lungmetrajul ”Patria e a noastră/ This is our land”, de Lucas Belvaux, sunt primele filme anunţate în competiţia Festivalului Internaţional Cinepolitica, care va avea loc între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popesco din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putin pentru totdeauna?/ Putin Forever?” este un documentar realizat de Kiril Nenashev despre protestele din Rusia, care au avut loc în 2011 – 2012, în care se regăsesc imagini de arhivă importante, suprinse chiar în momentele cele mai aprinse şi tensionate ale încercărilor de revoluţie anti-Putin.

Filmul ”Putin pentru totdeauna?” este un demers jurnalistic care va aduce publicului din România şi o nouă perspectivă asupra recentelor proteste naţionale.

”Patria e a noastră/ This Is Our Land”, în regia lui Lucas Belvaux, spune povestea unei asistente medicale apolitice, care ajunge într-un mod neprevăzut se fie activistă în cadrul unei formaţiuni ultranaţionaliste din Franţa. Deşi unicul ei scop era acela de a-şi ajută comunitatea, Pauline va fi prinsă în vâltoarea xenofobiei şi demagogiei inoculate de doctrina partidului.

Producţia a stârnit controverse, fiind pusă la zid mai ales de liderii Frontului Naţional francez şi acuzată că urmăreşte defăimarea organizaţiei chiar înainte de alegerile în care Marine Le Pen candidează cu şanse importante. Regizorul Lucas Belvaux îşi susţine cu tărie discursul, afirmând că filmul sau îşi propune să provoace o dezbatere obiectivă asupra populismului şi a pericolului său uriaş, în niciun caz nu este un act de sabotaj sau propagandă.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.