„Păsări călătoare/ Pájaros de verano” (Columbia), de Cristina Gallego şi Ciro Guerra, aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019, şi „Amanda” (Franţa), de Mikhaël Hers, premiat în secţiunea Orizzonti la Veneţia în 2018, vor rula în cinematografele româneşti în această primăvară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat anul trecut, în cadrul secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, program paralel Festivalului de la Cannes, „Păsări călătoare” s-a aflat şi în selecţia Festivalului de la Locarno. Filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 15 martie.

Cu Carmiña Martínez, José Acosta şi Natalia Reyes în distribuţie, vorbit în wayuu, spaniolă şi engleză, filmul spune povestea unei familii în timpul violentei epoci 1970-1980, când traficul de droguri a cunoscut apogeul în Columbia.

Prezentat în premieră şi premiat cu trofeul „Magic Lantern” în secţiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia, „Amanda”, cel de-al treilea film al lui Mikhaël Hers („Memory Lane”, 2010; „Ce sentiment de l’été”, 2015) va fi lansat în cinematografele din România pe 10 mai.

Lungmetrajul este nominalizat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Lumière 2019.

Cu Vincent Lacoste în rolul principal, filmul spune povestea lui David care duce o viaţă boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata lui în vârstă de 7 ani. Cei doi construiesc o relaţie plină de tandreţe, în care fiecare învaţă să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

Ambele filme vor fi distribuite în cinematografele româneşti de Bad Unicorn.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.