Lungmetrajele ”La La Land”, de Damien Chazelle, ”Moonlight”, de Barry Jenkins, ”Manchester by the Sea”, de Kenneth Lonergan, ”Lion”, de Garth Davis, şi ”Arrival”, de Denis Villeneuve, au fost nominalizate, joi, la premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America - DGA), la categoria ”cel mai bun film”, informează revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Damien Chazelle şi Barry Jenkins sunt consideraţi marii favoriţi ai acestui sezon în categoria dedicată celor mai buni regizori ai anului 2016. Damien Chazelle a câştigat premiul pentru regie la gala Globurilor de Aur cu filmul ”La La Land”, iar Barry Jenkins a fost recompensat la aceeaşi categorie, cu filmul ”Moonlight”, de National Board of Review şi National Society of Film Critics.

DGA a anunţat joi şi peliculele nominalizate la categoria ”cel mai bun lungmetraj de debut” - ”Lion” (Garth Davis), ”Deadpool” (Tim Miller), ”Edge of Seventeen” (Kelly Fremon), ”The Birth of a Nation” (Nate Parker) şi ”10 Cloverfield Lane” (Dan Trachtenberg).

Nominalizările la premiile DGA pentru televiziune, reclame şi filme documentare au fost anunţate miercuri. 

La categoria ”cel mai bun serial - dramă” vor concura producţiile TV ”Stranger Things”, ”The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”, Westworld”, ”Game of Thrones”.

La categoria ”cel mai bun serial - comedie” au fost nominalizate producţiile ”Silicon Valley”, ”Atlanta”, ”Veep”.

Alejandro Gonzalez Inarritu a fost desemnat cel mai bun regizor în februarie 2016 cu filmul ”The Revenent” şi a devenit primul regizor din lume care a câştigat trofeul DGA în doi ani consecutivi, dup ce obţinuse acelaşi trofeu şi în 2015 cu pelicula ”Birdman”.

Premiul DGA este un bun indicator al Oscarului pentru regie, întrucât aproape toţi cineaştii recompensaţi cu acest trofeu începând din 1948 - cu excepţia a 8 dintre ei - au câştigat apoi premiul Academiei de film americane la categoria ”cel mai bun regizor”. Cea mai recentă divergenţă între cele două trofee s-a produs în 2013, când Ben Affleck a câştigat premiul DGA cu filmul ”Argo”, însă nu a fost nominalizat la Oscarul pentru regie. 

Academia de film americană va anunţat nominalizările la premiile Oscar pe 24 ianuarie. 

Cea de-a 69-a gală DGA va avea loc pe 4 februarie la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.