Filmele ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, ”Aferim!”, de Radu Jude, şi ”Câini”, de Bogdan Mirică, rulează, timp de o săptămână, la cinematograful Astor din Atena, informează ekathimerini.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile din tributul adus cinematografiei româneşti au loc în fiecare zi până pe 11 aprilie.

Programul proiecţiilor începe după ora 16.00, cu ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016, urmat de ”Aferim!”, care i-a adus regizorului Radu Jude trofeul Ursul de Argint în 2015, şi de ”Câini”, premiat cu trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) pentru secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

”Bacalaureat”, cu Adrian Titieni şi Maria Drăguş în rolurile principale, este un film verosimil care vizează schimbarea prin educaţie a lucrurilor care nu ne mulţumesc, este descrierea făcută de regizorul Cristian Mungiu într-un interviu acordat News.ro.

Povestea filmului porneşte de la preocupările unui părinte în contextul societăţii de astăzi. Producţia ”Bacalaureat” este primul lungmetraj al lui Cristian Mungiu care are în centru un personaj masculin.

”Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească, la începutul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuţie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Alexandru Bindea.

Filmul ”Câini” spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, el devine, treptat, martorul unor evenimente bizare şi victimă. Din distribuţie fac parte Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.