Mai multe filme premiate la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul 2016 vor fi proiectate, de joi până duminică, la cinema Elvira Popescu din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul bucureştean va putea viziona o selecţie a filmelor din competiţia de lungmetraj, competiţia de scurtmetraj, cât şi din secţiunile non-competitive ale festivalului.

Retrospectiva începe joi, la ora 18.30, cu şase filme din competiţia scurtmetraj străin, iar seara se va încheia cu proiecţia lungmetrajului ”Hedi” (Tunisia- Belgia- Franţa- Qatar- Emiratele Arabe Unite, 2016), de Mohamed Ben Attia. Pentru rolul din acest film, Majd Mastoura a primit Ursul de argint şa Berlinala 2016.

O parte a competiţiei scurtmetraj românesc va fi prezentată vineri, de la ora 18.00. Cele trei scurtmetraje din cadrul secţiunii Actori în spatele camerei vor rula de la ora 23.00 - ”Curmudgeons”, cel mai recent scurtmetraj semnat de Danny DeVito, prezentat la Festivalul de Film Tribeca 2016, ”Kitty”, debutul regizoral al lui Chloë Sevigny şi ”En Moi”, debutul Laetitiei Casta - ambele prezentate în cadrul Semaine de la Critique, Cannes 2016.

Sâmbătă, de la ora 14.30, vor fi prezentate restul filmelor din competiţia scurtmetraj românesc şi două pelicule din competiţia de lungmetraj: ”5 Octombrie/ 5 October” (Slovacia - Cehia, 2016), de Martin Kollár, d ela ora 17.00, şi ”Visuri radiofonice/ Radio Dreams” (SUA, 2016), de Babak Jalali, de la 22.00. 

Duminică, de la ora 18.30, vor fi prezentate trei scurtmetraje româneşti care au rulat în afara competiţiei, semnate de regizorii Constantin Popescu - ”Ninel”, Dan Chişu - ”De ce pe mine?” şi Matei Lucaci-Grunberg - ”Oase pentru Otto”.

Filmele declarate câştigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 11 septembrie, începând cu ora 20.30. 

Trofeul Anonimul 13 - ”Tărâmul iluminaţilor/ The Land of the Enlightened” (Belgia), în regia lui Pieter-Jan De Pue, cel mai bun scurtmetraj străin - ”Eden Hostel” (Spania), de Gonzaga Manso, cel mai bun scurtmetraj românesc - ”O noapte în Tokoriki”, de Roxana Stroe, precum şi scurtmetrajul ”Hopptornet/ Ten Meter Tower” (Suedia), regizat de Axel Danielson şi Maximilien van Aertryck, câştigător al Premiului ”Ovidiu Bose Paştină”, acordat de Fundaţia Anonimul.

Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro şi la librăriile Anthony Frost, Kyralina, Hecate, Humanitas de la Cişmigiu, Humanitas Kretzulescu şi Humanitas Auchan, la preţul de 15 lei.

Abonamentul ce asigură accesul la toate proiecţiile din cadrul Retrospectivei Anonimul 13 este, de asemenea, disponibil pe eventbook.ro, la preţul de 60 de lei.

Ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul a avut loc în perioada 8 - 14 august şi a fost organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi al Autorităţii Naţionale pentru Turism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.