Filme din Australia, Iran, Spania şi Columbia se numără între cele 14 titluri selectate anul acesta în competiţia de scurtmetraje internaţionale a festivalului Anonimul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În selecţia de anul acesta Iranul, Franţa şi Spania sunt prezente cu două producţii. Între ele se află „Madre” a lui Rodrigo Sorogoyen, regizor cunoscut pentru lungmetrajul „Que Dios nos Perdone” (2016), premiat la Festivalul de la San Sebastián pentru scenariu. Filmul lui „Madre”, din 2017, a fost recompensat cu Goya pentru „cel mai bun scurtmetraj”.

Scurtmetrajele interaţionale selectate de criticul de film Ionuţ Mareş pentru Anonimul 2018 sunt: „The Knife Salesman” (Australia), de Jamie Helmer şi Michael Leonard, „Denise” (Italia), de Rosella Inglese, „J’Mange froid” (Franţa), de Romain Laguna, „Driving lesson/ Ajotunti” (Finlanda), de Jarno Lindemark, „Ridgeland” (SUA), de Taylor MacDonald, „Employee of the Month” (Filipine-Singapore), de Carlo Francisco Manatad, „Retouch” (Iran), de Kaveh Mazaheri, „La Araña” (Spania), de Emiliano Granada Ortega, „L'été froid” (China-Franţa), de Ji Qiaowei, „Letters” (Rusia), de Alexander Savarsky, „Madre” (Spania), de Rodrigo Sorogoyen, „Like a Good Kid” (Iran), de Arian Vezirdaftari, „No Mileage” (Columbia), de Kack Wake-Walker, şi „Accelerate” (Africa de Sud), de Dian Weys.

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul va avea loc în perioada 6 - 12 august, la Sfântu Gheorghe (Deltă).

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj străin a revenit peliculei „State of Emergency Motherfucker” (Belgia), regizat de Sébastien Petretti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.