Filme semnate de Spike Lee, Rodrigo Sorogoyen şi Emir Baigazin, dar şi de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, câştigător al trofeului Anonimul 2018, se numără între peliculele incluse în retrospectiva festivalului, care va avea loc la Bucureşti între 31 august şi 2 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul a avut loc între 6 şi 12 august la Sfântu Gheorghe.

În prima seară a retrospectivei de la Bucureşti, la Cinema Muzeul Ţăranului, începând cu ora 18.00, vor fi proiectate „Would You Like To Stargaze”, de Emir Baigazin, regizorul kazah care a fost invitatul special al ediţiei de anul acesta a festivalului, şi „BlacKkKlansman”, de Spike Lee.

Sâmbătă şi duminică, proiecţiile vor avea loc la Arcub Gabroveni, începând cu ora 13.00.

Vor fi prezentate o parte dintre scurtmetrajele româneşti şi internaţionale care au fost incluse în competiţie, dar şi câteva dintre lungmetrajele care au concurat pentru Trofeul Anonimul - „3/4” (Germania-Bulgaria), de Ilian Metev, „Secretul Fericirii” (România), de Vlad Zamfirescu, şi „Nervous Translation” (Filipine), de Shireen Seno.

Retrospectiva se va încheia cu proiecţia filmelor câştigătoare ale ediţiei de anul acesta a festivalului. Astfel că, duminică, de la ora 19.30, vor rula „Retouch” (Iran), de Kaveh Mazaheri, recompensat cu Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, „Totul e foarte departe”, de Emanuel Pârvu, care a primit Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, „Madre” (Spania), de Rodrigo Sorogoyen, distins cu Premiul „Ovidiu Bose Paştină”, şi „Copacul Vrajbei Noastre/ Under the Tree” (Islanda-Danemarca), de Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, câştigătorul Trofeului Anonimul 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.