Filme de Radu Jude, Cristi Puiu şi Cristian Mungiu vor fi prezentate la Viena Internaţional Film Festival 2016, în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inimi cicatrizate”, cel de-al patrulea lungmetraj al lui Radu Jude, câştigător al premiului special al juriului şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, şi al Producers Award for European Cinema la Festivalul de la Hamburg, va fi proiectat pe 29 octombrie, la Metro Kino din capitala Austriei.

Adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, ”Inimi cicatrizate” îi are în distribuţie pe Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.

Pelicula ”Sieranevada”, care a deschis competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2016 şi este propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” i-a adus recent lui Cristi Puiu două premii la Festivalul de Film de la Chicago - pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor.

Lungmetrajul va fi prezentat publicului austriac tot pe 29 octombrie, la Gartenbaukino, şi pe 31 octombrie, la Metro Kino. Proiecţiile filmului vor avea loc în prezenţa lui Cristi Puiu (regizor), Anca Puiu (producător), Ileana Puiu (interpretă în film), Bogdan Zărnoianu (editor post-producţie) şi Smaranda Puiu (responsabil drepturi autor).

”Sieranevada” îi are în distribuţie pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu şi Bogdan Dumitrache.

Filmul ”Bacalaureat“, pentru care Cristian Mungiu a fost recompensat (ex-aequo) cu premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016, va fi prezentat pe 31 octombrie, la Stadtkino im Künstlerhaus, şi pe 1 noiembrie, la Gartenbaukino, în prezenţa actriţei Maria Drăguş.

Povestea filmului ”Bacalaureat” porneşte de la preocupările unui părinte în contextul societăţii noastre de astăzi. ”Bacalaureat” este un film verosimil care vizează schimbarea prin educaţie a lucrurilor care nu ne mulţumesc, potrivit descrierii făcute de regizorul Cristian Mungiu într-un interviu acordat News.ro. Din distribuţie fac parte, între alţii, Adrian Titieni, Maria Drăguş, Lia Bugnar, Vlad Ivanov şi Gheorghe Ifrim.

Viennale (Viena Internaţional Film Festival) se desfăşoară în perioada 20 octombrie - 2 noiembrie, iar invitatul de onoare al ediţiei din acest an este compozitoarea şi interpreta Patti Smith, care va susţine un concert şi va prezenta o expoziţie de fotografii. Premiile festivalului sunt acordate de un juriu austriac format din cinci profesionişti în domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.