Peliculele ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, ”De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, şi ”Dublu”, de Catrinel Dănăiaţă, vor fi proiectate la Festivalul de Film Europa-Argentina Pantalla Pinamar, desfăşurat în perioada 11-18 martie în Pinamar, provincia Buenos Aires.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La festival vor fi prezenţi actriţa Lia Bugnar şi criticul de film Mihai Fulger, care vor susţine şi un masterclass la sediul Universităţii de Cinematografie din Buenos Aires, informează Institutul Cultural Român.

Cei doi vor participa la proiecţiile filmelor româneşti şi la două conferinţe de presă - ”Bacalaureat”, respectiv despre actualitatea cinematografiei româneşti. Festivalul va include, de asemenea, o recepţie oferită în onoarea invitaţilor români.

În plus, va avea loc un masterclass despre noul cinema românesc care va fi susţinut de Lia Bugnar şi Mihai Fulger pe 16 martie, de la ora 19.00, la Universitatea de Cinematografie (amfiteatrul Microcine).

Pentru filmul ”Bacalaureat”, cu Adrian Titieni, Maria Drăguş şi Lia Bugnar în distribuţie, Cristian Mungiu a primit trofeul pentru cea mai bună regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016. Premiul a fost acordat ex-aequo cineaştilor Cristian Mungiu şi Olivier Assayas, regizorul filmului ”Personal Shopper”.

”Sieranevada”, cu Mimi Brănescu în rol principal, a deschis competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Lungmetrajul a câştigat două premii la Festivalul de Film de la Chicago - pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor. Pelicula lui Cristi Puiu a fost propunerea României pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2017.

Lungmetrajul de debut al lui Catrinel Dănăiaţă, ”Dublu”, cu Bogdan Dumitrache şi Maria Dinulescu în rolurile principale, a avut premiera în competiţia East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary 2016. Filmul spune povestea lui George, un arhitect promiţător, implicat într-o relaţie aproape eşuată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.