Filme de acţiune şi fantasy, seriale precum „La casa de papel” şi „The Queen's Gambit” s-au numărat între producţiile disponibile pe Netflix preferate de români anul acesta. Per ansamblu, genul dramatic a fost cel mai vizionat în România pe parcursul anului 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai populare filme de acţiune de anul acesta au fost „Extraction”, „The Old Guard” şi „Project Power”. Acestora li s-a alăturat serialul „La casa de papel”, care s-a aflat în secţiunea Top 10 de pe platforma Netflix în România timp de 42 de zile, similar cu Austria, Germania, Franţa, Germania, Portugalia şi Filipine.

Cât priveşte universul fantasy, a înregistrat cea mai mare creştere comparativ cu anul trecut (au fost urmărite de patru ori mai multe minute de fantasy faţă de 2019). „Cursed: Sezonul 1”, inspirat de legenda regelui Arthur, şi „Locke and Key: Sezonul 1” s-au aflat în topul preferinţelor din această categorie.

Unele dintre cele mai îndrăgite producţii din întreaga lume în acest an au fost „La casa de papel” (Spania), care a ajuns la secţiunea zilnică de top 10 Netflix în 92 de ţări, „Barbarians” (Germania), în 91 de ţări, „Lost Bullet” (Franţa), în 89 de ţări, şi „Platforma” (Spania), în 88 de ţări, inclusiv România.

„Miracle in Cell No. 7”, a fost urmărit şi recomandat în România şi pe restul globului, înregistrând o creştere considerabilă în numărul de căutări pe Netflix din martie şi aprilie. „Rebecca” a fost de asemenea o alegere populară în categoria dramă, alături de „The Queen's Gambit” şi „Enola Holmes”. Genul dramatic a fost cel mai vizionat în România pe parcursul anului 2020.

Între filmele româneşti s-a remarcat comedia „Miami Bici”, cu 24 de zile petrecute în secţiunea top 10 de pe platforma Netflix în România. Românii au apreciat şi comediile americane, precum „Holidate”, „Emily in Paris: Sezonul 1” şi „The Wrong Missy”.

Anul acesta au fost urmărite şi documentare diverse. „Money Heist: The Phenomenon” a fost apreciat de fanii serialului „La casa de papel”. „Flavours of Romania: Sezonul 1”, „The Social Dilemma” şi „Rise of Empires: Ottoman” au fost alte titluri preferate.

Genurile fantasy, musical, anime şi serialele coreene au fost cele mai mari descoperiri din acest an şi, chiar dacă nu au depăşit preferinţele clasice precum dramă, acţiune şi thriller, au relevat gusturile diverse ale abonaţilor. O creştere a acestor genuri a fost înregistrată şi în Germania, Croaţia, Canada, Ungaria, Africa de Sud, Spania, Turcia, Marea Britanie şi SUA.

Filmele romantice şi de familie au fost urmărite mai mult faţă de anul trecut, având în vedere triplarea numărului de minute vizionate din acest gen.

Recent, în top au intrat poveştile de Crăciun: „Operation Christmas Drop” şi „The Princess Switch: Switched Again”. Iar între producţiile romantice preferate s-au numărat şi „Love”, „Guaranteed”, „Kissing Booth 2” şi „Sex Education: Sezonul 2”.

„The Crown: Sezonul 4”, „The Queen’s Gambit”, „Enola Holmes” şi „The Umbrella Academy: Sezonul 2” au fost printre cele mai populare titluri ale anului construite în jurul familiilor. „Over the Moon” şi „The Willoughbys” au fost alte producţii îndrăgite.

Serviciul de streaming Netflix are mai mult de 195 de milioane de abonaţi din peste 190 de ţări. Oferă seriale, documentare şi lungmetraje într-o mare varietate de genuri şi limbi. Abonaţii au acces nelimitat la conţinut, oricând şi oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceştia pot reda, întrerupe şi relua vizionarea, fără publicitate sau angajamente.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.