Duo-ul art-pop Fierbinţeanu lansează albumul „The Great Scheme of Things”, disponibil în format digital, CD şi casetă audio, printr-un concert ce va avea loc vineri, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului – Sala „Stere Popescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din setlist vor face parte piese de pe noul album şi alte secvenţe sonore, prezentate sub forma unui concert-performance, conceput de Gabriela şi Cristian Fierbinţeanu, împreună cu coregrafele Smaranda Găbudeanu şi Cristina Lilienfeld de la Asociaţia Petec.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată şi produsă în ultimii trei ani, timp în care „The Great Scheme Of Things” a fost prezentat ca spectacol de dans contemporan în festivaluri de gen. De asemenea, au fost lansate sub formă de videoclip trei dintre piesele de pe album.

Avanpremiera spectacolului a avut loc în timpul ediţiei pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfăşurată în noiembrie 2016 la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

„The Great Scheme Of Things” a fost prezentat în stagiunile CNDB şi în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan Bucureşti în mişcare şi 11plus1 Contemporan Independent - la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Dintre videoclipurile deja lansate, „Adore” a fost prezentat în festivalurile Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) 2017 şi Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) 2018, în timp ce „Corporate America” a primit premiul I la concursul Next On Stage organizat de TIFF, Fierbinţeanu urmând să performeze la TIFF 2019.

„People, You Will Not Understand Us!” a câştigat premiul pentru cel mai bun videoclip la Filmul de Piatră în 2017, în timp ce videoclipurile „Next Revolution, Please!” şi „Consumers”, încă nelansate oficial, au fost prezentate la BIDFF 2018 şi, respectiv, la BIEFF 2018.

Nu în ultimul rând, piesele „Adore” şi „Next Revolution, Please!“ au fost selectare la festivalul Phonurgia 2018, care a avut loc la Paris, la Bibiliothèque Nationale de France, fiind pentru prima dată când un artist român intră în portofoliul acestui festival de creaţie sonoră.

Fierbinţeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbinţeanu (voce) şi Cristian Fierbinţeanu (voce, computer, instrumente).

Biletele pentru concert pot fi cumpărate online, de pe kompostor.ro, la preţuri de 25 şi 30 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.