Cea de-a patra ediţie a Festivalului Filmului Kazah va avea loc marţi şi miercuri, la Cinema „Elvire Popesco” din Capitală, unde vor fi prezentate trei pelicule de artă lansate anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În festival sunt incluse filmele „Paris Song/ Amre” (marţi, de la ora 19:30), de Jeff Vespa, „Suflet/ Aruakh” (miercuri, de la ora 18.00), de Khuat Akhmetov, şi „Destin/ Talan” (miercuri, de la ora 20.00), de Bolat Kalymbetov.

„Cele trei filme prezentate în festival abordează subiecte puternic înrădăcinate în cultura kazahă şi vor fi împărtăşite publicul român pentru a sărbători cele două evenimente ce au contribuit la formarea identităţilor noastre naţionale (Centenarul României şi 27 de ani de independenţă a Kazahstanului, n.r.). Aceste filme sunt mijloace prin care ne reafirmăm credinţa în valorile noastre universale şi devotamentul pe care îl avem pentru propria cultură", a declarat Daulet Batrashev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

La finalul proiecţiilor, actorul Sanzhar Madi, regizorul Bolat Kalymbetov şi reprezentanţi ai studioului KazakhFilm se vor alătura publicului pentru sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Biletele, în valoare de 15 lei, pot fi achiziţionate de la casieria cinematografului „Elvire Popesco”. Accesul publicului este gratuit la gala de deschidere a festivalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.