Festivalul suedez de muzică Statement, la care este interzisă participarea bărbaţilor, a fost găsit vinovat de discriminare, potrivit unei decizii a agenţiei guvernamentale Discrimination Ombudsman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discrimination Ombudsman a transmis că descrierea unui eveniment ca „fără bărbaţi” încalcă legile antidiscriminare. Promovarea făcută evenimentului „a descurajat un anumit grup de a participa”, a mai spus agenţia.

Organizatorii evenimentului au scris într-un mesaj publicat pe Facebook că sunt „prea ocupaţi să schimbe lumea” pentru a comenta decizia DO.

„Succesul festivalului Statement arată că este exact de ceea ce avem nevoie, iar verdictul DO nu schimbă acest lucru”, se mai arată în mesaj.

Nu au fost impuse penalităţi financiare, deoarece nimeni nu a avut de suferit din cauza restricţiilor.

La începutul lunii septembrie a avut loc prima ediţie a evenimentului de două zile - „primul mare festival de muzică pentru femei, nonbinari şi transgender”.

El a fost creat de actriţa suedeză Emma Knyckare, după ce în cadrul festivalului Bravalla din Suedia au fost înregistrate mai multe incidente sexuale.

Organizatorii festivalului Bravalla au anulat ediţia din 2018 în urma numeroaselor plângeri făcute în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.