Festivalul pentru publicul tânăr KINOdiseea, unul dintre cele mai importante din Europa de Sud-Est, revine cu o nouă ediţie, în zilele de 19 şi 20 iunie, la Opera Comică pentru Copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020.

Sala Mare, ora 19:00: "Binti", 2019, +9 ani

Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal şi câştigător al premiului pentru Cel mai bun film pentru copii la KINOdiseea în 2020, filmul spune povestea lui Binti - Binti are 12 ani şi s-a născut în Congo, însă a trăit toată viaţa împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în ţară, Binti îşi doreşte o viaţă normală şi, mai mult, să ajungă o vloggeriţă faimoasă precum idolul ei, Tatyana.

"Jackie şi Oopjen", 2020, +7 ani

Jackie şi Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile şi operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetiţa de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeşte la viaţă. O prietenie puţin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

Grădina OCC, ora 21.00: "F vine de la Fericire" (H is for Happiness), 2019, +10 ani

Tânăra Candice Phee se regăseşte într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la şcoală, devine mediatoare în familia ei certăreaţă şi tristă. Candice este entuziastă şi amuzantă şi îşi dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărţii lui Barry Jonsberg - “My Life as an Alphabet” şi ilustrează diferitele faţete ale vieţii între o pădure fantastică, plină de magie şi conservatorismul unui mic oraş.

"Triple Trouble", 2020, +8 ani

În 2017, la KINOdiseea, proiecţia primului film polonez din serie - "Double Trouble" - a avut un suces răsunător printre cei mici. Trei ani mai târziu, avem parte pe marele ecran de o nouă aventură a Julkăi şi a lui Olek: când tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul Naţional din Poznan, copiii au în faţă o misiune importantă – să găsească tabloul, să descopere identitatea hoţului şi să salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucrează în armonie, asta până când apare Felka şi încurcăturile o urmează.

Biletele pentru proiecţiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe bilete.ro:  https://www.bilete.ro/bucuresti/opera-comica/. Preţ bilete: 10 lei.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei. În cele 11 ediţii precedente, festivalul a avut peste 100.000 de participanţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.