Festivalul oficial Woodstock 50 va avea loc în perioada 16 şi 18 august, în Watkins Glen (New York), a anunţat miercuri Michael Lang, cofondator şi coproducător al evenimentului din 1969.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine la două săptămâni după ce o celebrare a 50 de ani de la Woodstock a fost anunţată pentru 15 - 17 august, la Bethel Woods Center for the Arts, pe locul unde s-a desfăşurat legendarul eveniment.

În anunţul făcut, Lang susţine că acesta este singura aniversare autorizată a festivalului din 1969 şi că aceasta va beneficia de un lineup „uimitor”, care va fi anunţat săptămânile următoare.

Spaţiul pe care va fi organizat evenimentul aniversar, pista de curse Watkins Glen International, are o suprafaţă de 4 km pătraţi. Aici au mai fost organizate festivaluri, inclusiv Summer Jam 1973, la care au cântat The Band, The Grateful Dead şi Allman Brothers Band.

„Este momentul să punem capăt speculaţiilor şi să anunţăm oficial că Woodstock 50 va avea loc”, a transmis Lang, citat de Variety. „Festivalul din 1969 a fost o reacţie a tinerilor acelei perioade la cauzele pentru care ne simţeam obligaţi să luptăm - drepturi civile, ale femeilor, anti-război, şi a uşurat misiunea noastră de a împărtăşi pace, dragoste şi muzică. Astăzi, în ţara noastră există aceeaşi dezbinare şi am învăţat că muzică are puterea de a aduce oamenii împreună. Aşadar, este timpul să aducem spiritul Woodstock înapoi şi să ne facem vocile auzite”.

La acest festival vor fi amplasate 3 scene principale pe care vor urca peste 60 dintre „cele mai mari nume din rock, hip hop, pop şi country”, se mai arată în anunţ. Lang a specificat că, pe lângă tinerele talente, vor susţine concerte şi artişti veterani consacraţi.

„Locul original, Bethel, este minunat, dar prea mic pentru ce preconizăm”, a mai spus el despre spaţiul unde în urmă cu jumătate de secol s-au adunat peste 500.000 de persoane. 

Cea de-a 50-a aniversare Woodstock va fi produsă sub licenţa Woodstock Ventures, ale cărei baze au fost puse de Lang împreună cu Joel Rosenman şi regretatul John Roberts, fondatori ai festivalului. Artie Kornfeld, care a coprodus evenimentul din 1969, se va alătura echipei pentru Woodstock 50.

În perioada 15 - 18 august 1969, în apropiere de New York, a avut loc festivalul Woodstock - Three Days of Peace & Music, la care au cântat, între alţii, Jimi Hendrix, The Who, Santana, Joe Cocker, Janis Joplin, Sly & the Family Stone, The Band, Joan Baez, Grateful Dead, Jefferson Airplane şi Crosby, Stills, Nash & Young. Evenimentul a adunat aproximativ 500.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.