Prima ediţia a Festivalului internaţional de swing dance LindyBug va avea loc la Bucureşti între 5 şi 7 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul festivalului, vor avea loc cursuri de lindy hop - în timpul zilei, la Arcub, predate de profesori din Belgia, Franţa, Suedia şi Rusia - şi petreceri cu muzică live, unde participanţii vor avea ocazia să pună în valoare ce au învăţat.

În prima seară a festivalului este programată o discuţie cu Lennart Westerlund, dansator lindy hop, care va face o incursiune în istoria acestui dans. În plus, vor avea loc concursuri, dar şi un moment de dans românesc, între altele.

„Ne-a atras energia extraordinară a acestui dans, care este molipsitoare, şi atmosfera de la evenimente, dar şi jazzul anilor '20-'40 şi de mai târziu, care dă posibilitatea oricărui dansator să se exprime şi să improvizeze”, a declarat pentru News.ro Ana Simionescu, cofondator şi instructor Swing Steps Bucharest, iniţiator al proiectului.

Din 2017, când au fost puse bazele ei, şi până în prezent, Swing Steps Bucharest a organizat 5 cursuri introductive, la care au luat parte peste 100 cursanţi. Comunitatea reuneşte, în prezent, peste 75 de persoane active.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.