Cea de-a 55-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary a fost mutată de la începutul lunii iulie pentru perioada 20 - 28 august, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situaţia alarmantă cauzată de Covid-19 în Cehia i-a determinat pe organizatori să modifice perioada de desfăşurare a evenimentului.

Cehia are în prezent cea mai mare rată de infectare din lume, cum peste 16.000 de cazuri confirmate zilnice la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori. În prezent, ţara se află în carantină pentru trei săptămâni.

Directorul executiv al festivalului, Kryštof Mucha, a spus că decizia a fost luată după ce au avut loc consultări cu experţi.

„Sperăm ca în următoarele luni să vedem o creştere a vaccinărilor, astfel pandemia să fie ţinută sub control şi să ne fie permis să ţinem festivalul într-o formă cât mai sigură pentru invitaţi şi vizitatori”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.