Festivalul Internaţional de Film DaKINO, ajuns la ediţia a 26-a, va avea loc în perioada 1 - 5 martie, la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea - Cinema Muzeul Ţăranului şi Arcub, şi va fi deschis de proiecţia lungmetrajului ”Manchester by the Sea”, regizat de Kenneth Lonergan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DaKINO va demara, la Cinema Pro, cu proiecţia în premieră în România a filmului care îi are în rolurile principale pe Casey Affleck şi Michelle Williams şi care a primit şase nominalizări la premiile Oscar. Casey Affleck a câştigat deja un Glob de Aur şi un premiu BAFTA pentru acest rol şi este unul din favoriţii în cursa pentru premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor”.

Competiţia de scurtmetraje numără în acest an 26 de producţii internaţionale şi româneşti. Filmele au fost selectate de Ionuţ Mareş, Cristi Mărculescu şi George Mihalcea. Ele vor fi prezentate publicului la sala Arcub, în serile de 2, 3 şi 4 martie, de la ora 19.00.

România va fi reprezentată în competiţie de ”Cutia albă”, de Mihai Păcurar, ”Plecarea”, de Cătălin Drăghici, şi ”Spid”, de Bogdan Mureşanu. Alături de acestea, vor concura filme din ţări precum Rusia, Statele Unite, Germania, Franţa, Ungaria şi Filipine.

Întreaga competiţie de scurtmetraj va putea fi urmărită într-o proiecţie maraton la Cinema Muzeul Ţăranului, pe 5 martie.

Juriul DaKINO 26 este prezidat de actorul Adrian Titieni (”Bacalaureat”, ”Fixeur”, ”Ilegitim”) şi alcătuit din criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvire Popesco din Bucureşti, Boglarka Nagy, actriţa Andreea Vasile (”De ce eu?”, ”Fixeur”) şi regizorul Andrei Gruzsniczki (”QED”, ”Cealaltă Irina”). Ei vor acorda, pe 5 martie, în cadrul galei de premiere Trofeul DaKINO 26, premiul pentru regie şi premiul pentru scenariu, precum şi premii speciale ale Juriului.

La aceeaşi gală, în urma voturilor primite de la spectatori, va fi acordat şi premiul publicului.

DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundatia DaKINO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.