Peste 15 instalaţii de artă, iluminat arhitectural şi sesiuni de video mapping vor fi prezentate la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii, Spotlight, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 5 - 8 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul debutează, pe 5 mai, de la ora 20.30, în Piaţa ”George Enescu” alături de britanicii Lords of Lights. Instalaţia acestora este inspirată de invenţiile savantului Nikola Tesla, iar un show Zoli Toth Project va completa atmosfera, informează organizatorii, ArCuB.

După evenimentul de deschidere, instalaţiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunile Unite.

Fantastic Planet (Austria) este o instalaţie luminoasă cu o înălţime de 12 metri. Festivalul Internaţional al Luminii de la Berlin prezintă Light Carpet IRIS (Olanda), o instalaţie lungă de 60 de metri, The Penguin Army (Germania) şi  Angels of Freedom (Israel).

”Drawn in light” (Olanda) este un miraj urban cu o lăţime de 13 metri, o proiecţie mobilă formată din şapte elemente grafice minimale care interacţionează în ritmuri proprii. O altă instalaţie este Hikarinoki (Franţa) - un arbore construit din materiale reciclabile de culoare verde.

Inspirată de ideea existenţei multiplelor dimensiuni, echipa Mindscape Studio (România) a creat o instalaţie prin care sugerează un nou tip de existenţă în spaţiu şi timp - M-Structure.

Tot din România, vor fi prezentate instalaţiile Celestial Outcome, Video mapping Novotel, Light Striker, Video mapping Cercul Militar sau Odă Bucuriei, Cutiile Aram, 3D Selfie, Kaleidoscope Europe, HoloFace, Light Perspective, Embodymento şi Lose Yourself To Music - Silent Strike.

Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalaţii de artă, iluminatul arhitectural şi sesiunile de video-mapping pregătite de artiştii invitaţi vor transforma faţadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Cercul Militar Naţional, Hotelul Novotel.

Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.