Actriţa Jane Fonda va primi un trofeu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film Lumière, unde directorul evenimentului, Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, îi va înmâna distincţia pe 19 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fonda a fost aleasă pentru a primi acest premiu pentru „înclinaţia sa de a interpreta personaje independente de la o vârstă fragedă şi pentru personalitatea ei singulară care a inspirat-o să alege personaje puternice şi angajate politic”, au spus organizatorii.

„Cu o filmografie la fel de impresionantă ca rolurile ei, ea este şi fragilă, naivă, puternică, dedicată, femeie-fatală, o prezenţă fascinantă, amuzantă şi ireverenţioasă. Jane Fonda este un star internaţional, un simbol al mai multor generaţii de spectatori, într-o lume care s-a schimbat drastic. Este o femeie tenace, cu adevărat a timpurilor ei”.

Între cei care au mai primit premiul festivalului Lumière se numără Wong Kar-Wai, Martin Scorsese, Pedro Almodovar şi Quentin Tarantino.

„Sunt onorată să fiu invitată de festivalul Lumière din Lyon”, a transmis ea, adăugând că este încântată de primirea distincţiei.

Jane Fonda, născută pe 21 decembrie 1937, la New York, este actriţă şi producătoare. Este câştigătoare a două premii Oscar - pentru „Klute” (1971) şi „Coming Home” (1978) -, a şapte Globuri de Aur, a două trofee BAFTA şi a fost distinsă cu Palme d'Or onorific, în 2007. A jucat în peste 50 de filme artistice şi de televiziune, între acestea numărându-se „Desculţ în parc/ Barefoot in the Park” (1967), „Călăreţul electric/ The Electric Horseman” (1979) şi „Stanley & Iris” (1990).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.