Giona A. Nazzaro, noul director artistic al Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, a anunţat că evenimentul pe care îl conduce va avea, începând cu anul acesta, o secţiune dedicată scurtmetrajelor realizate de cineaşti consacraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua secţiune „va deschide o fereastră importantă pentru regizorii cu notorietate care experimentează forme şi formate noi”, a spus Nazzaro, fost director al Venice Critics’ Week, care a venit la cârma festivalului în luna noiembrie.

Corti d’Autore, aşa cum este intitulată, are la bază ideea că trebuie să fie „un loc unde filme realizate de cineaşti notorii care nu sunt lungmetraje de ficţiune vor găsi spaţiu şi vizibilitate”, a explicat directorul artistic.

El a subliniat că niciun gen de film nu va fi exclus sau prioritizat şi că misiunea Locarno IFF - de a descoperi noi voci în exprimarea cinematografică - va fi respectată.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno este programată să aibă loc între 4 şi 14 august, ca eveniment live. Organizatorii urmăresc îndeaproape evoluţia crizei sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.