Festivalul de Film de la Cannes, care în mod normal este organizat în luna mai, "va avea loc în 2021", cu posibilitatea de a fi programat între finalul lunii iunie şi sfârşitul lui iulie, dacă condiţiile sanitare o impun, spun organizatorii, citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai importantă întâlnire mondială cu filmul, care nu a putut fi organizată în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi a izolării, va mai avea de aşteptat "pentru a evalua situaţia la începutul anului", a precizat o purtătoare de cuvânt. 

Deocamdată, festivalul este programat pe Croazetă între 11 şi 22 mai. Dar, dacă evoluţia pandemiei o cere, "o analiză este în curs cu o fereastră de date care are în vedere intervalul sfârşitul lui iunie - finalul lui iulie", adaugă aceasta. 

Piesa centrală a prestigiosului circuit al festivalurilor internaţionale de cinema, Cannes a plătit preţul pandemiei anul trecut, în timp ce rivalele de la Berlin sau Veneţia au putut să fie organizate, în condiţii stricte, în septembrie cel din urmă.               

Anul acesta, primul mare festival al calendarului, Berlinala, a fost nevoit să renunţe la o ediţie clasică, fiind amânat pentru martie iar competiţia va avea loc online din cauza pandemiei. Proiecţii deschise publicului vor fi organizate în iunie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.