Cea de-a 12-a ediţie a festivalului CinePOLSKA va avea loc între 18 şi 27 noiembrie, la cinema Elvire Popesco din Bucureşti, va fi inaugurat cu un concert al cvintetului jazz Wojtek Mazolewski, în clubul Control, iar o noutate a evenimentului o reprezintă programul dedicat copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motto-ul festivalului organizat de Institutul Polonez din Bucureşti în colaborare cu Asociaţia Cineaştilor din Polonia este ”Istorii din prezent”. 

”L-am invitat pe Wojtek Mazolewski şi formaţia sa, datorită muzicii lor extraordinare, apreciată în Polonia şi în alte ţări din lume, datorită contactului extraordinar pe care îl au publicul şi datorită faptului că formaţia face parte din distribuţia filmului care, a doua zi după concert, sâmbătă, va deschide festivalul nostru. Este vorba despre filmul «Excentricii. Pe partea însorită a străzii»”, a explicat Agnieszka Skieterska, directorul Institrutului Polonez.

Muzicienii interpretează în film piese celebre aparţinând unor mari legende ale jazzului din perioada anilor ’50. În cadrul concertului din clubul Control, formaţia va interpreta compoziţii de pe coloana sonoră a peliculei, dar şi piese de pe cel mai recent album, intitulat ”Polka”. Accesul la concertul organizat cu ocazia împlinirii a 15 de activitate a Institutului Polonez din Bucureşti va fi liber.

Noutatea festivalului de filme poloneze va fi programul pregătit împreună cu Festivalul de filme pentru copii şi tineret Kino w Trampkach (”Cinema în tenişi”) din Varşovia special pentru micii spectatori pentru ziua de 27 noiembrie.

În mediateca Institutului Francez copiii vor putea participa la realizarea unui scurtmetraj de animaţie inspirat din cartea ”Regele Mateiaş Întâiul” a scriitorului şi pedagogului polonez Janusz Korczak. Atelierul de animaţie este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, iar participarea la el şi la proiecţia de film se va face doar pe bază de înscriere pe pagina culturapoloneza.ro. Numărul de locuri este limitat.

În aceeaşi zi, de la ora 15.30, copiii cu vârste de peste 9 ani vor putea urmări filmul de aventură ”Clubul hoinarilor şi secretul bunicului Ieronim”.

În primăvara lui 2017, CinePOLSKA va ajunge şi în alte oraşe din România, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie a filmelor prezentate anul acesta la Bucureşti.

Proiecţiile de filme din cadrul CinePOLSKA se desfăşoară în weekendurile 19 - 20 noiembrie şi 25 - 27 noiembrie, la cinema Elvire Popesco, iar atelierul de animaţie va avea loc la mediateca Institutului Francez. Accesul se va face pe bază de bilet.

Biletele pentru proiecţii pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografului Elvire Popesco, de la librăriile Kyralina, Anthony Frost, Hecate şi Humanitas, în limita locurilor disponibile, dar şi online, de pe elvirepopesco.ro.

Filmele vor fi subtitrate în limba română, iar cele pentru copii vor fi dublate în limba română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.