„Femei obişnuite/ Simple Women”, debutul în lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon şi cu actriţa americană de origine română Elina Löwensohn în distribuţie, va avea avanpremiera naţională în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul, produs de Vivo Film şi Rai Cinema Italia în co-producţie cu microFILM şi Televiziunea Română în colaborare cu nomada.solo, va fi proiectat în cadrul secţiunii „Focus Italia”, pe 8 august, de la ora 21:30, la Apáczai Cluj-Napoca.

Filmul, care a avut premiera mondială în toamna anului trecut la Festivalul Internaţional de la Toronto, are în prim-plan o tânără şi entuziastă regizoare. Federica hotărăşte să facă un film despre şi cu actriţa care o fascinează din copilărie - Elina Löwensohn. Lucrurile însă nu decurg chiar atât de simplu precum şi-ar dori ele.

Din distribuţie fac parte Jasmine Trinca, Elina Löwensohn, Francesco Acquaroli, Anna Malvica, Mirella Mazzeranghi, Betti Pedrazzi, Thomas Bradley, Michael Rodgers, Cosmina Olariu şi Ozana Oancea.

„Mulţi ani am fost convinsă că Elina Löwensohn e o actriţă din America. O văzusem în filmele lui Hal Hartley. Nu eram fan, dar ştiam cine e: Elina Löwensohn, actriţă americană. Într-o bună zi ne-am cunoscut. Mi-a spus imediat că e româncă. Ce mi-a spus ea a răsunat în capul meu ca un refren obsedant: «Nu sunt o actriţă americană, nu sunt cine crezi tu că sunt». Filmul «Simple Women» a început în acel moment. Am construit filmul în jurul întrebării: Ce se află în spatele unei imagini?”, declară regizoarea Chiara Malta.

Scenariul este scris de Chiara Malta, Sébastien Laudenbach şi Marco Pettenello, imaginea poartă semnătura lui Tudor Vladimir Panduru. Sunetul a fost realizat de Gianluca Scarlata, scenografia Massimiliano Nocente, de costume s-a ocupat Loredana Buscemi, iar Ioachim Stroe şi Giogiò Franchini au semnat montajul. Producători sunt Marta Donzelli şi Gregorio Paonessa, iar coproducător este Ada Solomon.

„Femei obişnuite/ Simple Women” este o producţie realizată cu sprijinul Guvernului României.

Chiara Malta s-a născut la Roma, iar din 2002 locuieşte la Paris. A absolvit studii de film, teatru şi media şi a participat la Ateliers Varan. Documentarul ei „Armando e la politica” (2008) a avut premiera în deschiderea Festivalului de Film de la Torino şi a fost difuzat de ZDF şi de Arte. A scris şi regizat numeroase scurtmetraje, în care combină ficţiunea, animaţia şi documentarul. „Femei obişnuite/ Simple Women”, dezvoltat în cadrul unei rezidenţe artistice Villa Medici, Roma, este primul ei lungmetraj.

Elina Löwensohn e o cosmopolită actriţă americană, de origine română, şi care locuieşte în prezent în Franţa. Şi-a început cariera la începutul anilor ‘90, remarcându-se în filme ale lui Hal Hartley „Simple Men” şi „Amateur”, în „Basquiat” al lui Julian Schnabel, în „Nadja” al lui Michael Almereyda şi în „Lista lui Schindler”, de Steven Spielberg. „Femei obişnuite/ Simple Women” este cea de-a doua ei colaborare cu Chiara Malta, după scurtmetrajul „L’existence selon Gabriel” din 2015.

„Femei obişnuite/ Simple Women”, distribuit de Hi Film Productions, ar fi trebuit să fie lansat pe marile ecrane din România la sfârşitul lunii iunie 2020, premiera fiind reprogramată pentru 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.