Ed Sheeran a fost desemnat de către organizaţia globală Federaţia Internaţională a Industriei Fonografice (IFPI) drept cel mai bine vândut artist al anului 2017, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Succesul lui Sheeran a fost datorat albumului „÷ (Divide)”, al treilea material de studio al muzicianului britanic, care include single-urile „Shape of You”, „Castle on the Hill” şi „Perfect”.

Drake, care a primit acest titlu în 2016, este acum al doilea în listă, iar Taylor Swift ocupă locul al treilea, fiind urmată de Kendrick Lamar, Eminem, Bruno Mars, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park şi The Chainsmokers.

Potrivit unui comunicat IFPI, albumul „Divide”, lansat în martie 2017, a fost cel mai bine vândut disc la nivel mondial anul trecut, fiind certificat cu platină în 36 de pieţe, iar „Shape of You” a fost cel mai bine vândut single la nivel global, fiind certificat cu platină în 32 de pieţe.

Este pentru prima dată când artistul anului desemnat de IFPI este autorul celui mai bine vândut album al anului şi al celui mai bine vândut single al anului.

Topul Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice, despre care organizaţia spune că este verificat independent, include vânzările de albume în format digital, CD şi vinil, de single-uri, atât download, cât şi format fizic, şi streamingul pe tot parcursul anului. Clasamentul include toată muzica unui artist, nu doar un album sau o piesă, şi foloseşte măsurători combinate pentru download şi streaming.

Ed Sheeran este al cincilea artist care primeşte titlul IFPI Global Recording Artist of the Year. Cei care au mai primit această distincţie sunt One Direction (2013), Taylor Swift (2014), Adele (2015) şi Drake (2016).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.