Cineastul german de origine turcă Fatih Akin va regiza adaptarea romanului „Firestarter” al lui Stephen King pregătită de Universal Pictures, Akiva Goldsman şi Blumhouse Productions.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scenariul va fi scris de Scott Teems, bazat pe romanul SF clasic, potrivit Variety.

Povestea urmăreşte o fată care dezvoltă abilităţi pirokinetice şi este răpită de o agenţie guvernamentală secretă care vrea să exploateze puterea ei ca armă.

Goldsman va produce filmul împreună cu Jason Brum de la Blumhouse. Martha de Laurentiis, care a fost producător asociat pentru adaptarea romanului din 1984, cu Drew Barrymore în rol principal, va fi acum producător executiv.

Este pentru a treia oară când Goldsman şi Blum colaborează, după filmele din franciza „Paranormal Activity” şi „Stephanie”.

Fatih Akin este unul dintre cei mai titraţi cineaşti germani ai ultimilor 20 de ani. Drama sa „Head-On” a câştigat, în 2004, Ursul de Aur şi premiul EFA Audience Award, iar „The Edge of Heaven” a primit premiul pentru cel mai bun scenariu şi cel al juriului ecumenic la Festivalul de Film de la Cannes 2007. A lansat, în 2017, pelicula „In The Fade”, pentru care Diane Kruger a fost premiată la Cannes, iar lungmetrajul a fost desemnat „cel mai bun film într-o limbă străină” la Globurile de Aur. Filmul a fost ales să reprezinte Germania la Oscar 2018, însă nu s-a numărat între cele nominalizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.