Avocaţii familiei lui George Michael, care a murit pe 25 decembrie 2016, cer în instanţă investigaţii cu privire la faptul că înregistrarea unui apel telefonic dat după moartea cântăreţului a fost făcută publică, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii ai familiei lui George Michael cer o investigaţie completă cu privire la apelul la 999, dat după moartea cântăreţului, care a fost dat publicităţii. Într-un comunicat de presă transmis în numele lor, se arată că apropiaţii muzicianului sunt "consternaţi" de această situaţie. 

Iubitul fostului lider al grupului Wham!, Fadi Fawaz, spune că l-a găsit pe George Michael mort în casa acestuia din Goring-on-Thames, Oxfordshire, când a venit să-l trezească înainte de masa de Crăciun. 

Înregistrarea se pare că ar conţine discuţia dintre Fawaz şi operatorul care a preluat apelul de urgenţă. 

"Familia şi prietenii lui George sunt extrem de supăraţi şi consternaţi că o astfel de înregistrare personală, dureroasă şi confidenţială a fost dată publicităţii. În numele lor, vă asigurăm că o investigaţie completă va fi făcută pentru a stabili cum fişierul audio a apărut în spaţiul public şi aşteptăm să se ia unele măsuri", se arată în comunicatul transmis din partea familiei. 

"Credem că oricine ar suna la urgenţă în asemenea situaţii ar trebui să aibă dreptul ca înregistrarea să nu fie cunoscută de mass-media", scriu avocaţii. 

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că rezultatele autopsiei cântăreţului de 53 de ani nu au fost concludente şi că se vor face mai multe teste.  

George Michael va fi omagiat duminică, la gala premiilor Grammy de la Los Angeles. 

Cântăreţul George Michael a murit pe 25 decembrie la vârsta de 53 de ani în reşedinţa lui din Goring-on-Thames, o localitate din comitatul Oxfordshire. Artistul ar fi murit în urma unei insuficienţe cardiace.

După o examinare post-mortem, în decembrie, Poliţia din Thames Valley a spus că ”teste suplimentare vor fi efectuate” şi că ”rezultatele acestor teste vor fi cunoscute abia peste câteva săptămâni”.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1963 în Fincheley, o suburbie din nordul Londrei. Originar dintr-o familie greacă de origine cipriotă, numele lui real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou.

A lansat albume de succes, între care ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”. Acesta din urmă a depăşit vânzările realizate de albumul ”Faith” în Marea Britanie, dar, în pofida acestui succes, George Michael a pierdut un proces cu casa de discuri Sony, pe care artistul îl iniţiase deoarece nu era mulţumit de campania de promovare a acestui material discografic.

Şapte piese ale lui George Michael au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie. Printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără ”Careless Whisper”, ”One More Try”, ”Freedom” şi ”Father Figure”.

Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.