Regizorul Mick Davis a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că realizarea unui film despre Constantin Brâncuşi este o mare pasiune a sa şi că nu există contracte semnate pentru acest proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contactat luni de News.ro, cineastul scoţian a explicat că, până în prezent, nu s-a semnat niciun fel de contract în legătură cu proiectul cinematografic care poartă numele ”The Sculptor”.

”Întrucât nu sunt semnate contracte pentru «The Sculptor», nu pot spune mai mult decât că să fac un film despre Brâncuşi este o mare pasiune a mea”, a declarat cineastul pentru News.ro.

El nu a putut da informaţii despre distribuţia peliculei şi nici despre faza în care se află proiectul.

George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, a declarat luni pentru Agenţia de presă News.ro că scenariul pentru spectacolul de teatru ”Brâncuşi”, scris de Mick Davis, este gata, iar luna viitoare vor începe discuţiile cu regizorul american, care a propus şi un proiect cinematografic la Hollywood pe acelaşi subiect.

”Scenariul este la mine, este foarte frumos şi foarte interesant. Ştiu că Mick Davis a propus un film şi la Hollywood, dar mai multe nu vă pot spune”, a declarat George Ivaşcu. 

Regizorul scoţian Mick Davis a realizat în România filmul ”Modigliani”, în 2004, rolul principal fiind interpretat de Andy Garcia, iar la Teatrul Metropolis a montat, în 2015, spectacolul ”Paganini”.

Mick Davis este cunoscut şi ca regizor al filmelor "Dorian Gray" şi "The Match" şi ca scenarist al peliculelor "Love in Paris", "Amprenta morţii" cu Jean-Claude Van Damme. A lucrat, între alţii, cu actori precum Andy Garcia, Pierce Brosnan, Elsa Zylberstein, Eva Herzigova, Ryan Phillippe.

Mick Davis s-a născut pe 1 august 1961 în Glasgow, Scoţia. Iniţial antrenor de fitness la echipa Celtic Glasgow, destinul lui Davis s-a schimbat după ce l-a cunoscut pe Rod Stewart. Cântăreţul l-a invitat pe Mick Davis la Los Angeles, pentru a antrena echipa sa de fotbal, dar şi pentru a cunoaşte oameni din industria de film. Acolo, Davis a scris primul său scenariu, "Paganini“.

Ajuns în mâinile lui Martin Scorsese, scenariul l-a făcut pe regizorul american să spună că este unul dintre cele mai bune pe care le-a citit vreodată şi că poate fi făcut ori sub formă de film, ori ca piesă de teatru. Recomandarea lui Scorsese i-a deschis lui Mick Davis uşile către colaborări cu Mickey Rourke (pentru care a scris scenariile a trei filme, printre care şi "Alte nouă săptămâni şi jumătate“), Andy Garcia (pe care l-a distribuit în rolul lui Modigliani, în filmul cu acelaşi nume, turnat în România, cu George Ivaşcu şi Mihai Gruia Sandu în distribuţie), Pierce Brosnan, Ian Holm, Richard Harris, Tom Sizemore, Al Pacino.

A fost producătorul serialului "Eleventh Hour“, a lucrat în televiziune cu Samuel L. Jackson şi Michael Weatherly, colaborează cu actorul Chris Noth şi are în derulare seriale de televiziune şi lungmetraje, în America. Mick Davis a montat la Teatrul Metropolis povestea lui Niccolò Paganini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.