Karlovy Vary Intl. Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente ale cinematografiei din Europa de Est şi Centrală, îl va onora pe actorul, regizorul şi scenaristul american Ethan Hawke, care va primi Premiul Preşedintelui la cea de-a 55-a ediţie, care va avea loc între 20 şi 28 august, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul este acordat actorilor, regizorilor şi producătorilor care „au contribuit într-un mod fundamental la dezvoltarea lumii cinematografiei contemporane”. 

„Suntem încântaţi să primim la Karlovy Vary un artist pe care îl admirăm de mult timp. În 2018, KVIFF a omagiat Austin Film Society şi ne bucură să extindem aprecierea faţă de această renumită organizaţie onorând un actor şi un regizor care este atât de apropiat şi conectat de  filmul independent din Texas”, au spus directorul artistic Karel Och şi directorul executiv Krystof Mucha.

Hawke va prezenta thrillerul lui Paul Schrader „First Reformed”, în care interpretează un pastor ce trece printr-o criză de credinţă. 

În februarie, Hawke şi-a lansat primul său roman în 20 de ani, “A Bright Ray of Darkness”, în care vorbeşte despre artă şi dragoste, faimă şi dezamăgiri, într-o poveste despre un tânăr ce debutează pe Broadway în „Henric al IV-lea” pe măsură ce căsnicia sa se destramă. 

Născut pe 6 noiembrie 1970, în Austin, Texas, Ethan Green Hawke este un actor, regizor, scenarist şi romancier american. A fost nominalizat de patru ori la premiile Oscar, la categoriile „cel mai bun actor într-un rol secundar”, pentru „Trening Day” (2001) şi „Boyhood” (2014) şi „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru „Before Sunset” (2004) şi „Before Midnight” (2013). A jucat în drama „Juliet, Naked”, regizată de Jesse Peretz. Şi-a făcut debutul regizoral în 2001 cu drama „Chelsea Walls”. „Seymour: An Introduction” este primul documentar regizat de Hawke. Protagonist în filmul „Tesla” (2020), joacă, produce şi este co-scenarist al miniseriei „The Good Lord Bird”, producţie Showtime. Cel mai recent, Hawke a fost co-scenarist, producător şi regizor pentru „Blaze”, inspirat de viaţa compozitorului Blaze Foley. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.