Emilio şi Gloria Estefan vor primi Gershwin Prize for Popular Song 2018, devenind astfel primul cuplu şi primii cantautori hispanici care vor fi recompensaţi cu această distincţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut luni de Carla Hayden, reprezentant al Bibliotecii Cogresului, informează Variety.

Emilio şi Gloria Estefan, căsătoriţi de 40 de ani, sunt cunoscuţi, între altele, pentru piese ca „Rhythm Is Gonna Get You”, „Conga”, „Get On Your Feet” şi „Turn the Beat Around”, care au dominat topurile la finalul anilor 1980.

„Soţii Estefan simbolizează bogăţia diversităţii culturale a muzicii americane. Ei sunt autori care au creat un sound unic al ritmurilor latino ce a depăşit graniţele culturale”, se arată în comunicatul transmis de Library of Congress, care aminteşte de activismul comunitar şi ajutorul dat de ei altor artişti de gen.

În trei decenii de activitate, „au construit un imperiu muzical şi au făcut ca ascultarea muzicii cu influenţe cubaneze să fie una dintre activităţile preferate de petrecere a timpului liber în America”.

Gloria Estefan, născută pe 1 septembrie 1957, la Havana, este unul dintre cei mai de succes artişti crossover din istoria muzicii latino. A primit 7 premii Grammy, este actriţă şi a scris două cărţi pentru copii. Albumele ei au fost vândute în peste 100 de milioane de copii, iar din palmaresul ei fac parte şi 38 de piese clasate pe primul loc în topurile Billboard. A primit o nominalizare la Oscar pentru „Music of My Heart”, o stea pe Walk of Fame, Medalia de Aur pentru Merite în Arte (Spania) şi National Artistic Achievement Award din partea Congresului american. 

În prima parte a anului 2019 urmează să lanseze un nou album, al 14-lea.

Emilio Estefan, muzician, compozitor, producător muzical şi de televiziune, scriitor, cineast şi ambasador cultural, s-a născut pe 4 martie 1953, în Santiago de Cuba. Are în palmares 19 premii Grammy, iar între artiştii pe care i-a coordonat se numără Shakira, Ricky Martin, Marc Anthony, Jon Secada şi Jennifer Lopez. El este unul dintre fondatorii Latin Grammy Awards. A primit, de asemenea, o stea pe Hollywood Walk of Fame şi Songwriters Hall of Fame l-a recompensat cu premiul pentru întreaga activitate. A fost numit de Barack Obama vicepreşedinte al comisiei pentru National Museum of the American Latino. George W. Bush l-a ales membru al comitetului prezidenţial pentru Arte şi Ştiinţe Umaniste.

Paul McCartney, Stevie Wonder, Paul Simon, Carole King, Billy Joel, Willie Nelson şi duo-ul de compozitori Burt Bacharach - Hal David se numără printre cei care au fost recompensaţi cu acest premiu. Anul trecut, Gershwin Prize i-a revenit lui Tony Bennett.

Gershwin Prize va fi acordat în luna noiembrie, la Washington D.C. El este acordat pentru întreaga carieră unui muzician în viaţă care a îmbunătăţit cultura şi a inspirat noi generaţii prin muzică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.