Muzicianul Elton John a anunţat că a avut o discuţie „foarte benefică” cu ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden, privind circulaţia artiştilor din Regat în Uniunea Europeană, însă a precizat că, deocamdată, „nu e în cărţi” varianta de turnee care să nu necesite vize.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luna trecută, starul a semnat, alături de alte zeci de muzicieni o scrisoare prin care era cerut guvernului de la Londra să acţioneze privind turneele muzicale în statele Uniunii Europene, artiştii regăsindu-se acum, ulterior Brexit, într-un impas din acest punct de vedere.

Problema a fost „ascunsă sub preş” înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, a spus John, care consideră că este „datoria” lui să încerce să ajute la îmbunătăţirea condiţiilor post-Brexit pentru artiştii tineri şi echipele acestora.

„Este mult mai dificil pentru tinerii artişti să facă asta, din cauza tuturor formalităţilor administrative”, a declarat Elton John pentru BBC. „Fiecare ţară are reguli diferite şi sunt multe proceduri de trecut. Cei ca mine nu sunt tocmai afectaţi de asta, avem oameni care se ocupă. Tot trebuie parcurse, dar este mai uşor. Ne găsim în situaţia asta din cauza Brexit”, a spus muzicianul în vârstă de 73 de ani.

El a continuat: „Vreau ca situaţia să fie rezolvată, astfel ca tinerii să nu aibă dificultăţi în încercarea de a susţine turnee în Europa, pentru că le va afecta cariera, le va bloca dezvoltarea şi creativitatea”.

Elton John este de părere că muzica este unul dintre cele mai importante bunuri de export ale Marii Britanii, aducând în discuţie cântăreţi precum Dua Lipa şi Lewis Capaldi.

El a discutat 20 de minute cu Dowden, timp în care au fost expuse mai multe idei, precum eventuala dezvoltare a unei platforme permanente, susţinută de case de discuri, care să ajute artiştii cu logistica privind turneele în Europa.

Dowden a publicat miercuri, pe Twitter, un mesaj în care anunţa că a avut „un apel foarte benefic” cu Elton John şi producătorul David Furnish, soţul muzicianului, şi că Guvernul lucrează în prezent săgăsească o soluţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.