Doi dintre cei mai importanţi miliardari din lume din domeniul tehnologiei - Elon Musk şi Mark Zuckerberg - au convenit, într-un dialog online care s-a viralizat, să se lupte într-un meci în cuşcă, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elon Musk a postat un mesaj pe platforma sa socială Twitter spunând este „pregătit pentru o luptă în cuşcă” cu Mark Zuckerberg.

Şeful Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a postat la rândul său o captură de ecran a tweet-ului lui Musk cu mesajul „Trimite-mi locaţia”.

Musk i-a răspuns apoi lui Zuckerberg cu: „Vegas Octagon”.

Octogon este o sală de competiţie folosită pentru meciurile din Ultimate Fighting Championship (UFC), din Las Vegas, Nevada.

Musk, care împlineşte 52 de ani la sfârşitul acestei luni, a mai scris pe Twitter: „Am o mişcare grozavă pe care o numesc "Morsa", în care mă întind deasupra adversarului meu şi nu fac nimic”. Ulterior, el a postat pe Twitter scurte videoclipuri cu morse, sugerând că provocarea sa la adresa lui Zuckerberg nu este chiar serioasă.

„Aproape niciodată nu mă antrenez, cu excepţia faptului că îmi iau copiii în braţe şi îi arunc în aer”, a mai scris Musk pe Twitter.

Între timp, Mark Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, s-a antrenat deja în artele marţiale mixte (MMA) şi a câştigat recent turnee de jiu-jitsu.

„Povestea vorbeşte de la sine”, a comentat un purtător de cuvânt al Meta pentru BBC. Twitter nu a oferit o reacţie atunci când a fost contactat de BBC pentru comentarii.

Însă schimburile de replici au devenit virale, utilizatorii reţelelor de socializare dezbătând cine ar câştiga meciul, în timp ce alţii au postat meme-uri, inclusiv pretinse afişe care anunţă lupta.

De exemplu, consultantul în afaceri Seyi Taylor a postat pe Twitter: "Alege-ţi luptătorul" cu imagini ale celor doi şefi din domeniul tehnologiei.

La începutul acestei luni, Meta le- a arătat angajaţilor săi planurile unei reţele sociale bazate pe text, menită să concureze cu Twitter, au declarat surse pentru BBC. Aceasta ar putea permite utilizatorilor să urmărească conturi pe care le urmăresc deja pe Instagram, aplicaţia de partajare de imagini a Meta, ceea ce ar putea permite companiei să aducă adepţi de pe platforme descentralizate, cum ar fi Mastodon. Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat pentru BBC că platforma este în curs de dezvoltare. Reţeaua bazată pe text - care are ca titlu de lucru P92 - s-ar putea dovedi un rival mai mare pentru Twitter-ul lui Elon Musk decât sunt BlueSky sau Mastodon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.