”Elle”, un lungmetraj cu Isabelle Huppert în rolul principal şi regizat de Paul Verhoeven, reprezintă propunerea Franţei pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” de la premiile Oscar 2017, informează revista Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Elle” reprezintă debutul în limba franceză al regizorului Paul Verhoeven - autorul unor filme celebre, precum ”Total Recall” şi ”Basic Instinct” - şi ar putea marca revenirea cineastului olandez în atenţia producătorilor de la Hollywood. 

În acest film, Isabelle Huppert joacă rolul directoarei unei companii europene de jocuri video care este nemiloasă atât în afaceri, cât şi în dragoste. Violată, ea decide să îl urmărească pe vinovat, însă viaţa ei riscă să intre într-o spirală lipsită de control.

”Elle” a ieşit învingător în urma voturilor exprimate de membrii unui comitet de selecţie francez, învingând alte trei pelicule: ”Frantz”, de Francois Ozon, care i-a adus actriţei germane Paula Beer trofeul de interpretare la Veneţia; ”Les Innocentes”, de Anne Fontaine, o dramă prezentată la Sundance, cu o intrigă plasată în Polonia anului 1945; şi ”Cézanne et moi”, de Daniele Thompson, care spune povestea prieteniei dintre pictorul Paul Cézanne şi scriitorul Emile Zola.

Prezidat de Frederique Bredin, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa, comitetul de selecţie din acest an i-a inclus pe Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, actriţele Sandrine Bonnaire şi Lea Seydoux, Jean-Paul Salome - preşedintele Unifrance, Alain Terzain - preşedintele Academiei Franceze, Eric Toledano - coregizor al filmului ”Les Intouchables” şi Teresa Cremisi - preşedintele editurii Flammarion.

O nominalizare la Oscar pentru ”Elle” ar reprezenta o ”răzbunare” spectaculoasă pentru acest film care, după ce a generat unele dintre cele mai elogioase recenzii în presa internaţională după ce a fost prezentat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes din 2016, a plecat acasă fără niciun premiu.

Revista Variety spune că acest film reprezintă ”un posibil vârf de carieră” pentru Paul Verhoeven, fiind un lungmetraj ”voluntar incendiar, dar remarcabil de cerebral, construit în jurul unei alte interpretări remarcabile a actriţei Isabelle Huppert”.

”Elle” va fi distribuit în Statele Unite de Sony Pictures Classics.

Propunerea României de anul acesta este ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, în timp ce ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, coproducţie cu participare românească, este propunerea Germaniei.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor pentru nominalizarea la premiul Oscar la categoria ”cel mai bun film străin” este 3 octombrie 2016. Academia americană de film va anunţa lista filmelor eligibile în cursul lunii octombrie. Nouă pelicule finaliste pentru o nominalizare, selectate din câteva zeci de propuneri, vor fi anunţate pe 17 ianuarie 2017, în timp ce titlurile celor cinci finaliste vor fi anunţate odată cu nominalizările la celelalte categorii, pe 24 ianuarie 2017. Câştigătorii tuturor categoriilor vor fi anunţaţi la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 26 februarie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.