Thrillerul „El reino”, de Rodrigo Sorogoyen, a primit cele mai multe nominalizări pentru premiile Goya 2019, iar actorii Penelope Cruz şi Javier Bardem se numără între cei selectaţi de Academia Spaniolă de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thrillerul lui Sorogoyen a primit 13 nominalizări, iar comedia „Campeones”, de Javier Fesser, propunerea Spaniei pentru o nominalizare la Oscar, a primit 11 selecţii.

Actorul Antonio de la Torre a fost dublu nominalizat pentru rolurile din „El reino” şi „La noche de 12 años”. Pentru a doua oară la gala premiilor Goya o femeie se numără între nominalizaţii categoriei „efecte speciale” (prima dată a fost în 2001), trei regizoare au fost nominalizate.

„Carmen y Lola”, de Arantxa Echevarria, şi „Todos lo saben”, de Asghar Farhadi, au primit câte opt selecţii.

Pentru „cel mai bun film” au fost alese „Campeones”, „El reino”, „Todos lo saben”, „Carmen y Lola” şi „Entre dos aguas”, de Isaki Lacuesta, câştigătorul marelui trofeu al festivalului de la San Sebastián.

Pentru titlul de cel mai bun regizor au fost selectaţi Javier Fesser - „Campeones”, Rodrigo Sorogoyen - „El reino”, Isaki Lacuesta - „Entre dos aguas” şi Asghar Farhadi - „Todos lo saben”.

Echevarría a fost nominalizată pentru debut în regie, candidatură care le-a revenit şi Celiei Rico pentru „Viaje al cuarto de una madre”, Andreei Jaurrieta pentru „Ana de día” şi fraţilor José şi César Esteban Alenda, pentru „Sin fin”.

Antonio de la Torre a devenit, graţie selecţiei de anul acesta, cel mai nominalizat actor din istoria cinematografiei spaniole, cu 13 nominalizări. El a fost nominalizat pentru titlul de „cel mai bun actor” alături de Javier Gutiérrez („Campeones”), Javier Bardem („Todos lo saben”) şi José Coronado („Tu hijo”).

Penélope Cruz şi Javier Bardem
Penélope Cruz şi Javier Bardem

Lola Dueñas („Viaje al cuarto de una madre”) a fost nominalizată pentru „cea mai bună actriţă”, alături de Susi Sánchez („La enfermedad del domingo”), Najwa Nimri („Quién te cantará”) şi Penélope Cruz („Todos lo saben”).

Pentru „cel mai bun film european” au fost selectate: „Cold War”, de Pawel Pawlikovski, „Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, „Girl”, de Lukas Dhont, şi „The Party”, de Sally Potter.

Producătorul Gerardo Herrero, de la Tornasil Films, are 21 de selecţii mulţumită celor 13 primite de „El reino”, cinci pentru „The man who killed Don Quijote”, de Terry Gilliam, şi trei pentru „La noche de 12 años”, de Álvaro Brechner.

Pentru nominalizările la premiile Goya 2019 au fost eligibile 151 de filme, împărţite în ficţiune (84), documentare (63) şi animaţii (4).

Gala premiilor Goya, cea de-a 33-a, va avea loc pe 2 februarie la Sevilia şi va fi prezentată de Andreu Buenafuente şi Silvia Abril.

Trofeul Goya de Honor îi va reveni scenaristului şi regizorului Narciso Chicho Ibáñez Serrador.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.