Duo-ul art-pop Fierbinţeanu a lansat eseul-video „Adore”, care a fost prezentat anul acesta la Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesa face parte din „The Great Scheme Of Things”, care urmează să fie lansat toamna aceasta.

„Adore”, videoclip - eseu - scurtmetraj non-narativ, a fost fimat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), în 2017, de Horaţiu Şovăială, editarea video fiind făcută de Cristian Fierbinţeanu. Tema muzicală a fost compusă şi interpretată de Alex Bălă, producţia muzicală şi textul aparţinând lui Cristian Fierbinţeanu.

El a mai fost prezentat, în 2017, la Bucharest International Dance Film Festival şi în festivalurile Plus2017 şi Shared Sight: International Short Film Festival.

„Un proiect audiovizual provocator pe două planuri: cinematografic şi ideologic”, a spus Călin Boto de la BIEFF 2018.

Proiectul „The Great Scheme Of Things” este un concept nou, interdisciplinar, pentru Fierbinţeanu. El cuprinde un album muzical, un spectacol coregrafic cu elemente vizuale şi de teatru (coprodus şi prezentat din 2016 de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti), un concert şi un film experimental alcătuit din videoclipurile pieselor de pe LP.

În plus, „The Great Scheme Of Things” poate lua şi forma unei instalaţii performative sau a unui proiect editorial.

Muzica de pe album a fost compusă, înregistrată şi produsă în ultimii trei ani, pe baza acesteia fiind construit şi spectacolul omonim, a cărui avanpremieră a avut loc în ediţia pilot a Bienalei Regionale de Coregrafie desfăşurată în noiembrie 2016 la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

„The Great Scheme Of Things” a fost prezentat în stagiunile CNDB şi în festivalurile Like CNDB 2017, Sezon de Dans Contemporan Bucureşti în mişcare şi 11plus1 Contemporan Independent - la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova.

Primul single extras de pe album, „Corporate America”, a fost lansat în luna martie 2018. Un alt videoclip, încă nelansat oficial, intitulat „People, You Will Not Understand Us!”, a câştigat premiul categoriei „cel mai bun videoclip” la Festivalul Filmul de Piatră 2017.

Fierbinţeanu este un duo art-pop format din Gabriela Fierbinţeanu (voce) şi Cristian Fierbinţeanu (voce, computer, instrumente). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.