Drama „Roma” a lui Alfonso Cuarón va fi piesa centrală a celei de-a 56-a ediţii a New York Film Festival, unde va avea premiera pe 5 octombrie, la Alice Tully Hall.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Film Society de la Lincoln Center a făcut anunţul miercuri. „Roma”, cu Marina de Tavira, Daniela Demesa şi Yalitza Aparicio în distribuţie, este produs de Esperanto Filmoj şi Participant Media.

Netflix va lansat lungmetrajul pe platforma de streaming, dar şi în cinematografele din întreaga lume.

Inspirată de viaţa cineastului mexican, drama - filmată alb-negru - este plasată în Ciudad de México, în anii 1970, şi are în centru o familie de clasă mijlocie.

Criticul de film şi regizorul Kent Jones, selecţionerul şi directorul festivalului, a transmis: „Am fost uimit de «Roma» de la început la final - de măiestria şi arta tuturor celor care au fost implicaţi, de puterea fizică şi forţa gravitaţională a imaginilor (...) Filmul lui Alfondo Cuarón este o minune”.

„Roma” este primul film al lui Cuarón după „Gravity” (2014), pentru care a câştigat două trofee Oscar - pentru regie şi montaj -, dar şi primul lungmetraj filmat de el în Mexic după „Y Tu Mama Tambien” (2001).

Festivalul de Film de la New York va debuta pe 28 septembrie şi va dura 17 zile. Filmul care va deschide evenimentul urmează să fie anunţat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.