Drama „Paterson”, de Jim Jarmusch, cu Adam Driver şi Golshifteh Farahani în rolurile principale, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 16 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adam Driver joacă rolul lui Paterson, un şofer de autobuz care trăieşte în orăşelul omonim din New Jersey şi care începe să scrie poezie, încurajat de soţia lui, interpretată de Golshifteh Farahani.

Nominalizat la Palme d’Or în 2016, filmul - la care Jarmusch a lucrat douăzeci de ani - a primit numeroase premii, între care „cel mai bun actor” la Toronto Film Critics Association Awards pentru Adam Driver şi „cel mai bun film”, acordat de Boston Online Film Critics Association.

Lungmetrajul „Paterson” este filmat în „oraşul poeţilor”, Paterson (New Jersey), unde au trăit creatori precum William Carlos Williams şi Allen Ginsberg.

Poeziile folosite în film au fost scrise special în stilul lui Williams de către Ron Padgett, unul dintre poeţii preferaţi ai lui Jim Jarmusch, iar unul dintre poeme îi aparţine chiar regizorului.

Câinele Nellie, un buldog englez, care apare în film a fost premiat la Cannes cu Palme Dog.

Poeţi români, studenţi şi liceeni din Bucureşti vor participa la o proiecţie specială a filmului „Paterson”, marţi, de la ora 19.00, la Cinema Elvire Popesco.

Jim Jarmusch, născut pe 22 ianuarie 1953, în Ohio, este unul dintre cei mai importanţi regizori de film independent american, care a obţinut peste 30 de premii mai bine de 30 de ani de carieră. Printre acestea se află patru trofee la Cannes - Camera d’Or pentru „Stranger Than Paradise” (1984), contribuţie artistică pentru „Mystery Train” (1989), Palme d'Or pentru scurtmetrajul „Coffee and Cigarettes” şi marele premiu al juriului pentru „Broken Flowers” (2005) -, două la Locarno, pentru „Stranger Than Paradise” (1984), şi o menţiune specială a juriului Sundance Film Festival, pentru acelaşi lungmetraj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.