Drama „Balerina/ Girl”, de Lukas Dhont, şi animaţia „Marea aventură Lego 2/ The Lego Movie 2: Second Part” se numără între lungmetrajele care au premiera weekendul acesta pe marile ecrane româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul „Girl”, premiat la Cannes, selectat la premiile Goya şi César şi propunerea Belgiei pentru o nominalizare la Oscar, este povestea unui adolescent transgender care visează să devină balerină. În rolul principal, Victor Polster.

Pelicula lui Dhont, recompensată la gala premiilor Academiei Europene de Film cu trofeul „European Discovery”, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2018, unde a fost recompensat cu patru trofee, inclusiv Caméra d'Or, a fost nominalizată pentru Lux Film Prize, acordat de Parlamentul European, şi dublu premiată la San Sebastián.

Regizat de Mike Mitchell, după un scenariu semnat de Phil Lord, Christopher Miller şi Matthew Fogel, lungmetrajul „Marea Aventură Lego 2” îi reuneşte pe eroii din Bricksburg într-o nouă misiune de salvarea a oraşului lor.

După cinci ani în care totul a mers ca pe roate, locuitorii sunt din nou în pericol: invazia extraterestră Lego Duplo distruge oraşul mai repede decât poate fi reconstruit. Lupta pentru a învinge inamicul şi a restaura armonia îi va transporta pe Emmet, Lucy, Batman şi prietenii lor în ţinuturi îndepărtate, către lumi neexplorate, inclusiv într-o galaxie unde totul este cântat. Misiunea le va testa curajul, creativitatea şi abilităţile de reconstrucţie.

Filmul SF de acţiune „Alita: Îngerul războinic/ Alita: Battle Angel”, regizat de Robert Rodriguez, cu Jennifer Connelly, Cristoph Waltz şi Mahershala Ali în distribuţie, are în centru o femeie cyborg ale cărei funcţii au fost dezactivate. Readusă la viaţă, nu îşi aminteşte nimic din trecutul ei şi încearcă să afle cine este.

Lungmetrajul „Zi de naştere mortală 2/ Happy Death Day 2U”, scris şi regizat de Christopher Landon, cu Jessica Rothe în rol principal, este a patra premieră a acestui weekend. Filmul este o combinaţie de SF, horror şi dramă cu accente de comedie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.