Drama „Ammonite”, regizată de Francis Lee, cu actriţele Kate Winslet şi Saoirse Ronan în distribuţie, va fi proiectată în încheierea BFI London Film Festival, pe 17 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea filmului este plasată în anii 1840, iar în centru se află un peleontolog autodidact (Winslet) care trebuie să aibă grijă de o femeie tânără, care îşi revine după o tragedie personală (Ronan). Ele încep o relaţie amoroasă, care va sfida toate normele sociale ale vremii şi le va schimba, irevocabil, vieţile.

Directorul festivalului londonez, Tricia Tuttle, a transmis: „Francis are abilitatea de a plasa poveşti de dragoste de o intimitate uluitoare într-un context bogat socio-politic, întotdeauna cu o notă delicată, iar aici oferă reflecţii asupra diferenţelor de clasă şi asupra ştergerii femeilor din istoria ştiinţei”. 

Lungmetrajul, care va avea premiera la Toronto Film Festival, în septembrie, este finanţat de BFI şi BBC Films şi dezvoltat împreună cu See-Saw Films. Este produs de Iain Canning, Emile Sherman şi Fodhla Cronin O’Reilly.

„Ammonite” va fi lansat în cinematografele din Marea Britanie în 2021.

Acum el va fi unul dintre cele 13 filme din programul festivalului care vor avea avanpremiere în Marea Britanie.

Cea de-a 64-a ediţie a London Film Festival va fi una hibridă, cu proiecţii şi evenimente offline şi online, şi va începe pe 7 octombrie, cu proiecţia „Mangrove”, de Steve McQueen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.