Drama „5 Minute/ 5 Minutes Too Late”, scrisă şi regizată de Dan Chişu, va avea premiera mondială marţi, la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde este inclusă în competiţia oficială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţii ale lungmetrajului - din distribuţia căruia fac parte Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian şi Aida Economu - vor avea loc şi pe 18, 19 şi 20 octombrie, potrivit unui comunicat remis News.ro.

La premiera mondială de la Varşovia vor participa regizorul Dan Chişu, actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti şi Ana Radu, monteurul Letiţia Ştefănescu şi producătoarea Anamaria Antoci. Prezenţa echipei la festival este susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Filmul va concura pentru Warsaw Grand Prix, în valoare de 100.000 de zloţi (23.000 de euro), premiul pentru cea mai bună regie, în valoare de 10.000 de zloţi, şi premiul special al juriului, în valoare de 5.000 de zloţi.

Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia are loc în perioada 11 – 20 octombrie.

Lungmetrajul de ficţiune al lui Dan Chişu este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi protestează faţă de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenţi în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit şi a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobişnuit de îndrăzneţe.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul – de Letiţia Ştefănescu, sunetul – de Marius Leftărache, scenografia – de Gina Călin, costumele – de Adina Bucur, machiajul – de Dana Roşeanu, coafura – de Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

„5 Minute” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu DaKINO Production, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă - Media al Uniunii Europene, Heineken România, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Lungmetrajul „5 Minute” va avea avanpremiera naţională pe 25 octombrie, ora 20:00, în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest. Filmul va rula în cinematografele din România din 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.