Douăzeci de scurtmetraje de ficţiune, animaţie şi documentare din zece ţări sunt incluse în competiţia oficială a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) 2016 şi vor fi proiectate pe 12 noiembrie, între orele 19.00 şi 21.45, la Universitatea de Muzică din Bucureşti - Studioul Experimental de Operă şi Multimedia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste scurtmetraje au fost alese din peste 1.000 de aplicaţii şi concurează pentru premiile BIDFF în valoare de 2.000 de euro, transmit organizatorii.

Selecţia este structurată în două calupuri - ”Reflexii” propune producţii cinematografice profund ancorate în realitate, iar ”Refracţii” jonglează dinamic între utopie şi distopie, între haos şi linişte monumentală.

Biletele pentru cele două programe competiţionale se găsesc pe eventbook.ro.

”Mr. Gaga” (2015), de Tomer Heymann, este primul film care va fi proiectat în cadrul Bucharest International Dance Film Festival, care are loc între 9 şi 13 noiembrie, la Centrul Naţional al Dansului, Universitatea Naţională de Muzică, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, Galeria Galateca şi clubul Control.

Cea de-a doua ediţie a festivalului se va încheia cu premiera oficială în România a documentarului “Rare Birds”, în regia lui T. M. Rives.  Filmul priveşte procesul creativ al coregrafului Alexander Ekman în timpul producţiei “Lacul Lebedelor” pentru Baletul Naţional din Norvegia. Instalarea pe scenă a unui lac de 6.000 de litri de apă a constituit marea provocare a echipei de producţie. “Rare Birds” îl surprinde pe Ekman în febra procesului de creaţie, faţă în faţă cu presiunea realizării unui spectacol de amploare pentru una dintre cele faimoase instituţii dedicate baletului clasic şi contemporan.

BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival) este produs de Asociaţia Tangaj Dance şi finanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.