Preşedintele american Donald Trump i-ar fi invitat pe rapperul Kanye West şi pe fostul pugilist Mike Tyson la Casa Albă, la un eveniment la care vor discuta despre rasă, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul ar urma să fie organizat de pastorul Darrell Scott, consilierul spiritual al preşedintelui Trump, şi ar urma să adune la Casa Albă mai mulţi atleţi şi artişti din industria muzicii. 

Darrell Scott a declarat pentru People că a petrecut aproximativ 20 de minute cu preşedintele american în Biroul Oval şi că Trump susţine „100%” ideea organizării unui astfel de eveniment.

„A fost foarte entuziasmat de această idee”, a spus Scott, precizând că evenimentul nu va avea numai invitaţi de culoare.

Între invitaţi, în afară de Kanye West şi Mike Tyson, s-ar număra şi jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick, cel care a refuzat să stea în picioare la intonarea imnului SUA la meciul de fotbal american dintre echipa sa, San Francisco 49ers, şi formaţia Green Bay Packers, în semn de protest faţă de felul în care sunt trataţi oamenii de culoare în Statele Unite.

Vineri, Donald Trump i-a mulţumit lui Kanye West pentru că a contribuit la creşterea ratingului de susţinere a sa în rândul afro-americanilor.

Vorbind la o convenţie a Asociaţiei Naţionale a Armelor, care a avut loc în Dallas, Trump a spus: „Kanye West trebuie să aibă ceva influenţă pentru că, probabil că aţi văzut, mi s-au dublat cifrele din pollurile care îi reprezintă pe afro-americani. Am crescut de la 11% la 22% într-o singură săptămână. Mulţumesc, Kanye!”.

Trump s-a referit la un poll organizat recent de Reuters, care a arătat că rata de apobare a lui Donald Trum în rândul bărbaţilor de culoare din SUA este de 22%. Rata de dezaprobare a preşdintelui american în acelaşi segment demografic este de 71%.

Kanye West a scris recent pe Twitter că „îl iubeşte” pe Donald Trump. Apoi, a reveni cu un mesaj în care a susţinut că nu este de acord cu „jumătate” din ceea ce spune preşedintele american.

Într-un interviu recent, rapperul a explicat că faptul că Trump a câştigat alegerile prezidenţiale „dovedeşte că orice este posibil în America”. El a mai spus că acuzaţiile de rasism care i-au fost aduse lui Trump nu reprezintă un minus atât de important, pentru că „America este rasistă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.