Netflix va lansa în 16 noiembrie partea întâi a ultimului sezon al serialului „The Crown”. Într-un interviu, actorul Dominic West, interpretul Prinţului Charles, a vorbit despre care au fost cele mai grele scene la filmări, dar şi despre momentele plăcute, ceaiurile de la Castelul Windsor sau ziua de Crăciun, nunţile. Actorul a povestit că a renunţat la „urechile mari” în acest sezon şi că a purtat în acest sezon cel mai frumos costum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


În prima lor vară în calitate de cuplu divorţat, Prinţul Charles şi Prinţesa Diana împart vacanţe foarte diferite cu fiii lor. Diana este invitată de familia Fayed în sudul Franţei, oferindu-le tinerilor prinţi gustul iahturilor de lux, jocurilor video şi serilor de film. Charles păstrează tradiţiile în Balmoral. Comparaţiile sunt alimentate de presă, de paparazzi fervenţi şi de unele persoane din echipa de presă a Curţii. 

Pe măsură ce viaţa pe iaht şi controlul constant al mass-media îşi pierd atractivitatea, Diana doreşte să revină să-şi vadă băieţii, care s-au întors la Balmoral. O diversiune în Paris face ca lucrurile să se sfârşească - pe fundalul unei urmăriri mass-media intense şi agresive.

După ştirile accidentului fatal de maşină al celor doi, Diana şi Dodi, o mare revărsare de durere publică o găseşte pe Regină nepregătită. În timp ce undele de şoc răsună prin Palat, Al Fayed încearcă să proceseze pierderea fiului său iubit. Sperând că vestea îi va aduce pe el şi familia regală împreună într-o durere comună; în schimb se trezeşte foarte exclus.

Cum a fost revenirea pe platourile de filmare ale „The Crown” pentru al şaselea şi ultimul sezon?
Peter Morgan a spus în sezoanele anterioare că actorii nu intră cu adevărat în rolurile lor decât în al doilea sezon şi simţi o anumită uşurare revenind, care contrastează destul de puternic cu panica pe care o ai la începutul primei scene din primul sezon pe care îl faci. Aşadar, a fost minunat. A fost distracţie, fără atât de multă frică.

Este Prinţul Charles un rol relativ uşor în care să reintri din punct de vedere al indicaţiilor pe care le urmezi pentru a simţi din nou rolul?
Am muncit destul de mult la început sau înainte de primul sezon şi apoi am avut tot sezonul să mă relaxez. Deci, există câteva fraze declanşatoare, iar cea principală a fost bazată pe un interviu cu el în avionul către Australia unde a spus: „O fac doar pentru vesela bătrână Britania”. Am multe scene cu Olivia Williams, care o interpretează pe Camilla Parker Bowles, şi înainte de fiecare scenă, ea spunea „modern democracy” (n.t „democraţie modernă”) pentru a intra în rolul Camillei şi eu spuneam „Jolly Old Britain” (n.t ”vesela bătrână Britania”) şi apoi începem scena. Deprinzi un fel de tehnică şi devine mult mai uşor.

Ne poţi prezenta câteva dintre evenimentele care se petrec în acest sezon?
Este oarecum cea mai proastă perioadă din viaţa lui Charles, pentru că este moartea Dianei şi, prin urmare, există o mulţime de scene în care Charles încearcă să se împace cu asta şi le dă vestea fiilor săi şi încearcă să-i ajute să-şi jelească mama şi să reuşească cu toate acestea. Sunt primele două treimi ale sezonului, iar apoi ultima treime este mult mai fericită pentru el, deoarece se termină cu căsătoria cu Camilla, care a fost fără îndoială cea mai reuşită nuntă pe care am avut-o vreodată. A fost minunat. Eram în York Minster cu 500 de figuranţi înclinându-se.

Interpretarea unui personaj de-a lungul mai multor sezoane şi multe ore pe ecran devine mai uşoară atunci când vine regizorul şi tu ştii instinctiv ce va face?
Aşa cred. Sezonul trecut, am fost îngrijorat şi i-am trimis mesaje nebuneşti lui Peter la ora 5.00 dimineaţa dar, în acest sezon, totul a fost mult mai relaxat. Este o uşurare că este disponibil şi nu am nicio teamă în legătură cu asta şi, în anumite privinţe, am primit câteva recenzii proaste sau câteva recenzii indiferente şi asta ajută. M-am eliberat de presiune şi m-am simţit cu adevărat liber şi mult mai relaxat cu privire la abordarea mea de această dată şi mi-a plăcut foarte mult.

Cum a fost atmosfera pe platou în acest sezon, având în vedere că, aşa cum ai spus, există un fel de carusel emoţional în care lucrurile merg rău înainte de a fi totul bine?
Da, au fost nişte scene foarte grele în acest sezon şi multe lacrimi pentru Charles. Dar îmi place să plâng, aşa că a fost grozav. Apoi au fost o mulţime de ceaiuri la Castelul Windsor sau ziua de Crăciun, fotografii de familie sau nunţi în care toţi am fost acolo şi au fost cea mai mare bucurie pentru că eşti într-o cameră cu o grămadă de oameni pe care îi cunoşti destul de bine în această etapă şi toată lumea arată ca un membru al Familiei Regale, aşa că este hilar şi apoi intră Imelda şi spui „Doamne, este Regina”. Eu vorbesc pe o voce prostească şi toţi ceilalţi se prostesc şi e ca şi cum ai fi într-un spectacol de circ în turneu, este grozav.

Cum a fost să lucrezi din nou cu Cate Hall, echipa de coafură şi machiaj pentru întreaga transformare?
Ei bine, am renunţat la urechile mari în acest sezon. Obişnuiam să am nişte proteze mici care îmi făceau urechile să iasă în evidenţă şi ne-am tot uitat la ele pentru că erau destul de ciudate şi destul de incomode, erau făcute special şi de fapt, nu au făcut mare diferenţă. Nu m-au făcut să arăt mai mult ca Charles, din păcate. Ne-am relaxat în privinţa asta şi am spus, să nu ne mai batem capul, iar Cate nu este doar un geniu în materie de coafură şi machiaj, ci şi un grădinar uimitor. Aşa că am vorbit mult despre grădinărit.

Şi cum rămâne cu costumele? Ne poţi spune puţin despre ce vei purta?
Port tot felul de haine în acest sezon. Amy este pur şi simplu genială pentru că este foarte directă, aşa că poţi fi foarte sincer cu ea şi am râs unul de celălalt, iar costumele mele erau... oh, minunatul lui frac de nuntă a fost pur şi simplu frumos. Este atât de frumos făcut, este o ţesătură atât de frumoasă şi este cea mai bună ţinută. L-am purtat mult şi mi-a plăcut asta. Kilturile erau interesante. Îmi place să mă îmbrac, această meserie este potrivită pentru asta şi va fi greu să fac altceva de acum.

Stilul lui evoluează, după cum ai menţionat, în funcţie de cum se relaxează în viaţă, iar pe măsură ce sezonul trece, devine poate mai puţin pretenţios, mai puţin rigid la propriu?
Nu cred că o face cu adevărat. Stilul lui s-a îmbunătăţit cu siguranţă odată ce s-a căsătorit cu Diana şi până în etapa în care divorţează de Diana, s-a relaxat. Hainele casual au fost întotdeauna destul de surprinzătoare. Ştii, ar purta pantaloni albi din moleschin şi alte lucruri, despre care nu sunt sigur că m-ar avantaja, dar sunt destul de asemănător ca fizic prin faptul că am un corp lung şi picioare scurte, la fel ca prinţul Charles, dar aici se termină asemănarea noastră. Ai nevoie de o croitorie foarte bună pentru a arăta bine cu acest tip de fizic şi el reuşeşte cu Amy şi Co., la fel ca mine.

Cum este relaţia lui Charles cu Diana în acest sezon?
Ei bine, la sfârşitul sezonului trecut a fost acea scenă minunată, ca un act dintr-o piesă în care există intimitate reală şi dragoste, dar se termină cu asprime şi el pleacă furtunos şi îmi place scena aceea, spune totul despre ceea ce cred că Peter vrea să transmită despre relaţia lor, care a fost, cred, unul dintre punctele de plecare pentru care Peter a scris acel episod uimitor din sezonul trecut, care începe într-o instanţă de divorţ, despre cum cea mai faimoasă şi mai mediatizată nuntă a secolului, cea a lui Charles şi Diana, se termină într-o sală de judecată în care ei sunt domnul şi doamna X sau B sau C, pline de gravitatea şi tragedia a ceea ce avem în acest sezon, fiind ultima dată când se văd şi ultima dată când ea îşi vede băieţii şi vorbeşte cu băieţii ei şi este disperată, iar tu ştii că este ultima dată când se văd. Nu poţi face abstracţie de asta în felul în care joci, deşi, desigur, ei nu ştiau că este ultima dată. Deci, în acea scenă, care este doar o scenă scurtă lângă maşină, cred că Charles spune ceva de genul, ştii, abia aştept cu nerăbdare următorul capitol al nostru ca prieteni şi copărinţi şi aşa a fost sa fie. Dar s-au relaxat oarecum şi au găsit, sperăm, din nou ceea ce le place unul la celălalt.

Interesant că ai l-ai menţionat pe Charles plângând. Mă întreb cum te-ai descurcat atunci când ai dat dovadă de vulnerabilitate, care sunt momentele cele mai profunde şi emoţionante, dar, evident, el fiind definiţia unui superior rigid, când alegi să-l laşi să fie liber puţin?
Tot timpul. El este foarte emoţionat şi are furie reală, cred că are tristeţe reală şi adevărată compasiune pentru el şi cred că este foarte emoţionat şi ceea ce este grozav la „The Crown” este că vezi aceste persoane publice în privat şi bănuiesc că în privat este destul de sensibil, ei bine, aşa l-am jucat oricum. Şi apoi Harry şi-a scris cartea şi a spus că nu l-a îmbrăţişat niciodată, aşa că a trebuit să schimbăm puţin asta. Acum am presupus, am ghicit, că Charles este un tip emoţional şi destul de deschis la inimă, în ciuda exteriorului său rigid, pe care, evident, trebuie să-l afişeze în public.

Multe dintre acestea se arată prin relaţia lui cu fiii săi în acest serial, aşadar, cum ai jucat, cum ai lucrat cu tinerii actori noi care i-au interpretat pe Harry şi William?
Ei bine, au fost destul de mulţi şi mi s-a părut destul de uşor pentru că am doi băieţi de aceeaşi vârstă şi, deşi nu îmi fac viaţa atât de grea ca William lui Charles sezonul acesta, a fost grozav de fapt. M-am simţit pe un teren solid, ştiam ce fac. Sunt tată a doi băieţi de aceeaşi vârstă şi cred că încerc mereu să mă pun în locul lui Charles şi încerc mereu să-l prezint într-o lumină bună, dar nu reuşesc întotdeauna să fac asta, dar cred că în a doua jumătate a sezonului, în care trece prin momente grele cu William, care este foarte supărat pe el şi nu vrea să vorbească, când nu poate ajunge la el, la fiul său, pot înţelege cum se simte asta. Din fericire, încă nu am trecut prin aşa ceva cu băieţii mei, dar este un alt mod în care Charles este pedepsit şi cred că toţi părinţii sunt pedepsiţi de copiii lor. În cele din urmă, trebuie să ne respingă pentru a creşte şi cred că atunci când ceva îngrozitor de tragic s-a întâmplat acestor doi băieţi, moartea mamei lor, cineva este de vină şi Peter a scris că cea mai mare parte a vinei îi revine lui Charles şi probabil că aşa a şi fost şi mi s-a părut foarte adânc şi emoţionant pentru că este nevoie de iubire necondiţionată. Este nevoie de acceptare necondiţionată pentru că este un copil. Nu poţi să te enervezi, nu poţi fi defensiv, nu poţi raţiona. Trebuie doar să iubeşti şi să-ţi recunoşti neputinţa şi cred că toţi părinţii trebuie să facă asta. Am găsit asta foarte emoţionant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.