Doi pui de focă au fost aduşi, joi după-amiază, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, aceştia fiind achiziţionaţi de la un delfinariu din Lituania. Consiliul Judeţean Constanţa a plătit pentru cei doi pui de focă 1.200 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a declarat, joi, că cele două foci au venit de la Delfinariul Klaipeda din Lituania, iar în lunile următoare ar putea veni la instituţia pe care o conduce pinguini şi lei de mare.

“În iarna asta am început să populăm Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii cu alte animale, cu animale marine. Avem două foci de Marea Baltică venite de la Delfinariul Klaipeda din Lituania cu finanţarea de la Consiliul Judeţean. Aceste două foci de Marea Baltică sunt un prim pas, în decembrie sperăm să vină pinguinii, în ianuarie sperăm să avem leii de mare de Namibia”, a afirmat Adrian Bâlbă.

El a precizat că focile au fost aduse de către o firmă din Cehia specializată în transportul animalelor marine, iar drumul până la Constanţa a durat mai bine de 30 de ore. 

Adrian Bâlbă a spus că masculul a costat 1.200 de euro, a fost născut la Delfinariul Klaipeda în luna martie, iar femela a fost găsită pe coastele Mării Baltice, preţul acesteia fiind de un euro.

“Femela se hrăneşte numai din mână, fiind vorba de un bebeluş găsit pe coastele Mării Baltice. Masculul s-a născut la Delfinariul Klaipeda. Bebeluşul a costat un euro, masculul a costat 1.200 de euro. Sunt nişte sume modice şi 1.200 de euro este o sumă modică pentru un animal aşa de frumos, un animal tânăr care sperăm să facă pui aici la Delfinariu. Masculul s-a născut în martie, iar femela se estimează că în luna mai”, a explicat directorul Bâlbă. 

Focile se hrănesc cu hering de talie mică, iar reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii intenţionează să le adauge în raţie şi şprot de Marea Baltică. Focile urmează să fie dresate pentru a sta astfel cuminţi la controalele medicale.

“Focile, spre deosebire de leii de mare, nu se pot ridica pe înotătoarele din spate. Ele se mişcă pe mal precum omizile, dar publicul va putea asista la comportamentele medicale. Vor fi învăţate să stea frumos, să li se ia sânge pentru analize, vor trebui să stea la control, să li se facă ecografie, verificarea pielii, a dinţişorilor”, a explicat Angelica Curlişcă, şefa secţiei Delfinariu din cadrul CMSN.

Constănţenii care vin în vizită la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii vor putea admira, începând de joi, şi cele două foci care vor sta în bazinul exterior ocupat până la începutul acestei luni de leul de mare, care a murit la vârsta de 21 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.