Doi elani ale căror coarne au rămas încleştate în timpul unei lupte au fost descoperiţi complet congelaţi în gheaţa unui lac dintr-un sat izolat din statul american Alaska, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brad Webster, profesor în satul Unalakleet din vestul statului Alaska, se plimba cu un prieten în apropiere de o tabără religioasă în momentul în care a văzut coarnele unor elani ieşind din gheaţa lacului din localitate.

Profesorul Webster spune că această descoperire, realizată la începutul lunii noiembrie, reprezintă ”o experienţă interesantă”.

Toamna este anotimpul în care elanii intră în rut, iar masculii din această specie se luptă între ei pentru a câştiga atenţia femelelor.

Brad Webster a emis următoarea ipoteză: unul dintre elani a fost rănit în timpul luptei. Coarnele celor doi masculi au rămas încleştate, iar ambii au căzut în lac şi s-au înecat.

Profesorul Webster era însoţit în acea plimbare de Jeff Erickson, un profesor care coordonează activităţile elevilor din localitate. Jeff Erickson a făcut câteva fotografii ale celor animale.

Jeff Erickson spune că deşi vânează în acea regiune de peste 50 de ani, nu a văzut niciodată ceva care ”să pară îngheţat în timp”.

Cei doi profesori au scos trupurile elanilor din gheaţa lacului, iar carnea animalelor va fi folosită pentru a prepara hrană pentru câinii localnicilor şi momeală pentru pescarii din regiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.