Documentarul despre viaţa cântăreţei Tina Turner este un "rămas bun" pentru fani, potrivit soţului artistei, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul în două părţi, care va avea premiera în weekend, arată cum a cunoscut faima, dar vorbeşte şi despre căsătoria abuzivă pe care a avut-o cu Ike Turner şi reînvierea ei ca simbol rock în anii 1980. 

Deşi nu a mai organizat turnee din 2009, Tina Turner şi-a publicat recent memoriile şi a lansat un musical despre viaţa ei. 

Regizorul Dan Lindsay i-a spus artistei că s-a gândit la documentar ca la ultimul ei cuvânt. 

"Apreciez toată dragostea care mi se oferă", a citat-o el spunând "dar am terminat, sunt obosită, vreau doar să trăiesc la pensie". 

Soţul lui Turner, Edwin Bach, a descris documentarul drept un "rămas bun" al starului, spunând: "Asta a fost. Încheiere". 

Numit simplu "Tina", filmul va fi difuzat de HBO pe 27 martie în Statele Unite şi pe Sky Documentaries în Marea Britanie în acest weekend. Va fi disponibil şi pe HBO Max. 

Documentarul cuprinde interviuri cu artista, stabilită de mulţi ani în Elveţia, dar şi cu actriţa Angela Bassett, care a jucat rolul Tina Turner în filmul „What's Love Got to Do with It” (1993), cu Oprah Winfrey, jurnalistul Kurt Loder, dramaturgul Katori Hall şi cu soţul cântăreţei, Erwin Bach. Pe lângă acestea, imagini şi înregistrări audio inedite.

În timpul activităţii muzicale alături de Ike Turner, ea a avut 20 de piese în topul Billboard Hot 100, între anii 1960 - 1975. Odată cu primul album solo, „Private Dancer” (1984), a revenit în topuri. Discurile ei au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare. Tina Turner a câştigat opt premii Grammy, între 1962 şi 2008, pe lângă trei trofee Grammy Hall of Fame şi un Grammy pentru întreaga activitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.