Documentarul ”Cinema, Mon Amour”, în regia lui Alexandru Belc, va redeschide miercuri programul Cinemateca Românească de la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul Cinematecii Româneşti, transmite Institutul Cultural Român din Londra, se relansează, astfel, cu premiera londoneză a unuia dintre cele mai apreciate documentare ale ultimilor ani.

Filmul ”Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice - manager, fost proiecţionist şi cinefil împătimit, şi a celor două angajate ale sale, Cornelia şi Lorena. Zi de zi, ei luptă pentru a păstra în funcţiune cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ - unul dintre ultimele cinematografe rămase în România. Cu nostalgia sălilor pline, Victor Purice visează să aducă înapoi zilele de glorie, dar realitatea îi oferă lecţii foarte dure.

”Cinema, Mon Amour” a câştigat premiul pentru cel mai bun film documentar la Premiile Gopo în anul 2016. În acelaşi an, filmul a fost inclus în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo, apoi a câştigat premiul pentru cel mai bun montaj la Docuart Fest. De asemenea, pelicula a putut fi vizionată şi în programul Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh din 2016, bucurându-se de aprecierea cinefililor britanici.

Cinemateca Românească este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme româneşti din toate timpurile, multe prezentate în Marea Britanie pentru prima dată. Proiecţiile, cu frecvenţă lunară, sunt realizate în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.