Disney a anunţat lansarea a trei filme „Star Wars” şi a modificat programul lansării continuărilor „Avatar” şi al altor filme produse de studiourile sale şi ale Fox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Star Wars: The Rise of Skywalker”, al treilea episod din al treilea set de filme „Star Wars”, iniţiate de cineastul George Lucas în 1977, va fi lansat - aşa cum a fost anunţat - pe 20 decembrie 2019.

Disney a mai stabilit date pentru alte trei filme „Star Wars”, care nu au primit încă un titlu - 16 decembrie 2022, 20 decembrie 2024 şi 18 decembrie 2026.

„Avem în faţă o nouă saga. Nu privim doar spre o altă trilogie, ci spre următorii 10 ani sau mai mult”, a spus Kathleen Kennedy, şefa Lucasfilm, citată de The Hollywood Reporter.

În acelaşi anunţ făcut marţi, lansarea continuărilor lui James Cameron pentru „Avatar” a fost amânată - „Avatar 2”, cu un an, pentru 17 decembrie 2021, „Avatar 3”, cu doi ani, pentru 22 decembrie 2023, „Avatar 4”, cu un an, pentru 19 decembrie 2025, şi „Avatar 5”, cu doi ani, pentru 17 decembrie 2027.

Nu este prima dată când datele de lansare a producţiilor promise de James Cameron sunt modificate, cineastul afirmând că are nevoie de timp pentru a îmbunătăţi tehnologia pentru lungmetrajele pe care le filmează consecutiv.  

Cât priveşte ale producţii, „New Mutants”, un film „X-Men” filmat în regim Fox, va fi lansat pe 3 aprilie 2020, cu o întârziere de opt luni, „Gambit”, care trebuia să apară în 2020, a fost eliminat din calendar, iar lansarea „Ad Astra”, cu Brad Pitt, a fost mutată din mai în septembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.