Compania Walt Disney a fost dată în judecată de firma de avocatură Andrus Anderson LLP din San Francisco, pentru că, în mod sistematic, plăteşte femeile angajate mai puţin decât pe bărbaţii din corporaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma caută să reprezinte toate angajatele de la Walt Disney Studios din California începând cu anul 2015, scrie Variety.

În documentele depuse marţi este susţinut că politicile corporatiste au un efect discriminatoriu în cazul femeilor şi se arată că Disney nu are un mecanism intern pentru a asigura că angajatele nu sunt plătite mai puţin decât bărbaţii care ocupă aceleaşi funcţii.

„La fel ca alte companii care activează fără transparenţă, consecvenţă şi responsabilitate, conducerea Disney tinde să valorifice mai mult angajaţii bărbaţi decât pe femei”.

În proces sunt reprezentate două reclamante, LaRonda Rasmussen şi Karen Moore. Potrivit documentelor, Rasmussen a lucrat ca analist financiar pentru Disney timp de 11 ani. În 2017, ea a discutat problema salariului la departamentul de Resurse Umane. La acel moment, câştiga 109.958 de dolari pe an.

Ea a descoperit că şase bărbaţi care făceau aceeaşi muncă câştigau anual cu 16.000 până la 40.000 de dolari mai mult.

În luna noiembrie a anului trecut, ea a primit o mărire de 25.000 de dolari, însă în actele depuse este susţinut că în continuare ea câştigă mai puţin faţă de media veniturilor bărbaţilor care ocupă aceeaşi funcţie.

În aceeaşi perioadă, alte două femei au primit creşteri salariale.

Andrus Anderson LLP a mai deschis procese asemănătoare companiilor Intel, Steptoe & Johnson şi Farmers Insurance.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.