Designerul Marc Jacobs a dat în judecată trupa Nirvana, după ce a fost acţionat legal de grup pentru că a copiat un logo al formaţiei pentru un tricou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul iniţial a fost deschis împotriva lui Jacobs în luna ianuarie. Imaginea în cauză este faţa zâmbitoare pe care trupa americană a înregistrat-o ca marcă în 1992, după apariţia albumului „Nevermind”. Versiunea folosită de Marc Jacobs este uşor modificată: în locul X-urilor au fost puse literele M şi J, iar în loc de „Nirvana” este scris „Heaven”. Cu acelaşi font. Tricoul face parte din colecţia „Bootleg Redux Grunge", lansată iniţial pentru Perry Ellis în 1993 şi relansată în noiembrie 2018.

Jacobs a încercat să obţină, în luna martie, anularea procesului. Avocaţii lui au susţinut că faţa zâmbitoare este un simbol comun şi că deşi creaţia sa este inspirată de tricourile Nirvana din anii 1990, designul nu încalcă dreptul de autor pentru că este suficient de diferită.

La începutul acestei luni, un judecător din California a permis cazului să meargă mai departe. 

Jacobs a răspuns acum cu un alt proces, scrie The Guardian. Designerul susţine că există numeroase omisiuni în caz - nu este clar cine a realizat logo-ul trupei, între altele. 

În procesul iniţial, este susţinut că el a fost creat de liderul trupei, Kurt Cobain, „prin 1991”, şi că a fost folosit pentru a anunţa o petrecere dată pentru a marca apariţia albumului „Nevermind”. Dar în mărturiile depuse în timpul procesului, membrii supravieţuitori - Dave Grohl şi Krist Novoselic - au recunoscut că nu ştiu cine l-a creat.

Prin acest proces, Marc Jacobs solicită ca pretenţia Nirvana asupra dreptului de autor pentru acest logo să fie eliminată şi să fie acoperite costurile de judecată ale companiei lui. 

Echipa de avocaţi a trupei va continua să conteste cazul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.